Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
12.5.2022.
Svečana promocija Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Galerija slika
IMG_2235.JPG IMG_2250.JPG IMG_2255.JPG IMG_2257.JPG IMG_2282.JPG IMG_2286.JPG IMG_2293.JPG IMG_2297.JPG IMG_2322.JPG IMG_2345.JPG IMG_2362.JPG IMG_2372.JPG

Ciljevi

  • Cilj 3
  • Cilj 4

U okviru proslave Dana Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija u četvrtak 12. svibnja ispred Zgrade tri fakulteta održana je svečana promocija sveučilišnih prvostupnika i prvostupnica te sveučilišnih magistri i magistara.

Tom prigodom promovirano je ukupno 137 studenata i to:

-       38 studenata preddiplomskog sveučilišnog studijskog programa Sestrinstvo

-       11 studenata preddiplomskog sveučilišnog studijskog programa Primaljstvo

-       15 studenata preddiplomskog sveučilišnog studijskog programa Fizioterapija

-       13 studenata preddiplomskog sveučilišnog studijskog programa Radiološka tehnologija

-       14 studenata preddiplomskog sveučilišnog studijskog programa Medicinsko laboratorijska dijagnostika

-       23 studenta diplomskog sveučilišnog studijskog programa Sestrinstvo

-       6 studenata diplomskog sveučilišnog studijskog programa Fizioterapija

-       17 studenata diplomskog sveučilišnog studijskog programa Radiološka tehnologija

Diplomantima je čestitao rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić kazavši kako je danas presretan dan za sve. Izrazio je svoju vjeru da će Odjel, na osnovu svih postignuća u proteklom vremenu te zahvaljujući prvenstveno studentima koji su dali veliki obol ovim studijima, uskoro prerasti u Fakultet zdravstvenih znanosti. U tom kontekstu rektor je istaknuo predan rad i upornost pročelnika prof.dr.sc. Stipana Jankovića i njegovih suradnika.

- Danas ćete primiti svoje diplome, ali i dalje nastavite učiti, jer zdravstvo je takva struka. Liječnici bez vas nisu potpuni, a u liječenju je ključna upravo ta međusobna suradnja – ustvrdio je rektor Ljutić. Podsjetio je da se upravo na današnji dan obilježava Međunarodni dan sestrinstva te kazao kako ne postoji prikladniji način proslavljanja ovog dana od uručivanja diploma Odjela zdravstvenih studija.

- Za naše Sveučilište, za našu prepoznatljivost pa i sigurnost življenja, iznimno je važan napredak, rast i razvoj naše zdravstvene struke, a sve to nam jamčite vi – kazao je rektor diplomatima.

- Nemojte stati, učite i dalje! Vaša edukacija je dualna, uz teorijski dio jednako važno je i obavljanje kliničke prakse. Svi imate mogućnost daljnjeg obrazovanja, dajte dodatni polet i sebi, ali i okruženju u kojem radite, struci koju živite, ali i našem Sveučilištu da budemo što bolji – zaključio je rektor Ljutić.

U pozdravnom govoru prof. dr. sc. Stipan Janković, pročelnik Odjela, istaknuo je da čin uručivanja diploma nije kraj, već početak novog razdoblja u životima diplomanata.

- Uz čestitke, moram vam reći da je pred vama proces cjeloživotnog obrazovanja, koje provodi kako Odjel, tako i Sveučilište. Vi spadate među nabolje studente u Hrvatskoj, naime, upravo vaša generacija kada je upisivala studij bila je na petom mjestu među svim sveučilišnim studijskim programima po službenom izvješću Agencije za znanost i visoko obrazovanje – ustvrdio je pročelnik Janković.

Također, istaknuo je kako se pet smjerova, koji se izvode na Odjelu, stalno nalaze među najtraženijima za upis.

- Trećina vas se po ulaznim bodovima mogla upisati i na Medicinski fakultet. Vi ste tijekom studiranja dali sve od sebe, nadam se i mi. Naš sveučilišni odjel se stalno razvija, a zahvaljujući naporima, sinergijskom djelovanju, ali i prijateljskom odnosu sa Sveučilištem na čelu s rektorom, njegovom prorektorima, glavnim tajnikom, ostvarili smo značajan napredak, koji je posebno vidljiv u kadrovima – istaknuo je pročelnik, poručivši diplomantima da i dalje nastave s obrazovanjem.

 

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!