Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
22.2.2022.
Svečano potpisani ugovori o financiranju studentskih projekata iz nenatječajnih sredstava Galerija slika
IMG_8550-(2).JPG IMG_8573.JPG IMG_8575.JPG IMG_8583.JPG IMG_8589.JPG IMG_8602-(2).JPG IMG_8608.JPG IMG_8648.JPG IMG_8656-(2).JPG IMG_8665-(2).JPG

Ciljevi

  • Cilj 1
  • Cilj 2
  • Cilj 3
  • Cilj 4
  • Cilj 10
  • Cilj 17

Rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Dragan Ljutić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu Tomislav Milošević i studenti/ce nositelji/ce projektnih aktivnosti potpisali su u utorak 22. veljače Ugovore o dodjeli nenatječajnih sredstava ostvarenih iz upisnina studenata Sveučilišta u Splitu u akademskoj godini 2021./2022.

Riječ je o sredstvima u ukupnom iznosu od 1.799.058,93 kn koja su prema Pravilniku o raspodjeli sredstava iz upisnina Sveučilišta u Splitu dodijeljena za financiranje 36 studentskih projekata u tri područja: 
- za područje kulture, umjetnosti i sveučilišnih medija osigurava se iznos od 573.356,56 kn za potrebe provedbe 20 pristiglih i odobrenih projekata iz nenatječajnih sredstava, 
- za područje studentskog sporta osigurava se iznos od 612.846,68 kn za potrebe provedbe 5 pristiglih i odobrenih projekata iz nenatječajnih sredstava, 
- za područje znanosti i tehnologije osigurava se iznos od 612.846,69 kn za potrebe provedbe 11 pristiglih i odobrenih projekata iz nenatječajnih sredstava.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su izv. prof. dr. sc. Željko Radić, prorektor za pravne poslove, prof.dr.sc. Leandra Vranješ Markić, prorektorica za znanost i inovacije, i Ivana Pletković, pročelnica Ureda rektora.

- Financiranjem brojnih projekata, koji su prošli vrlo jasne, transparentne kriterije kroz Povjerenstva, dajemo potporu našim studentima, odnosno njihovim aktivnostima – ustvrdio je rektor Ljutić, najavivši dodatno unaprjeđivanje studentskog standarda i kroz projekt izgradnje novih smještajnih kapaciteta u okviru kampusa. Istaknuo je kako je prošle godine uvedena i izravna autobusna linija koja povezuje studentske domove smještene na Spinutu s kampusom, te napore koje ulaže Sveučilište kako bi studiranje u Splitu bilo na što je moguće većoj razini. 
- Studenti su ono što naše Sveučilište čini atraktivnim i poželjnim mjestom za obrazovanje, prepoznati smo u međunarodnoj znanstvenoj zajednici i mnoga strana sveučilišta zahvaljujući njima, ali i našim znanstvenicima, nastavnicima i djelatnicima, žele s nama surađivati – kazao je rektor istaknuvši kako i proširenje alijanse SEA EU  s tri nova člana svjedoči kako smo postali respektabilno maritimno udruženje prepoznato u svijetu, što studentima pruža brojne mogućnosti. 
- Radite i dalje, budite ustrajni! Naše Sveučilište je zajedno s lokalnom zajednicom na dobrom putu, stoga stremimo svi zajedno boljitku i daljnjem napretku – zaključio je rektor Ljutić.

Tomislav Milošević je istaknuo kako je danas važan dan kako za studente, tako i za Studentski zbor jer upravo je financiranje kroz nenatječajna sredstva, odnosno studentske udruge, glavni pokretač studentskog aktivizma. 
- Glavna misao vodilja svih nas je da studenti tokom svog školovanja, odnosno obrazovanja, imaju priliku sudjelovati u vannastavnim aktivnostima i na taj način razvijaju svoje karijere, pomažu lokalnoj zajednici i u konačnici pomažu si međusobno, a time postaju kompetitivniji i na tržištu rada – ustvrdio je Milošević zahvalivši Sveučilištu na potpori, ali i svojim kolegama na marljivom radu.

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!