Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
11.5.2022.
Svečano proslavljen Dan Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija! Galerija slika
IMG_1875.JPG IMG_1882.JPG IMG_1883-2.JPG IMG_1889.JPG IMG_1891.JPG IMG_1919.JPG IMG_1954.JPG IMG_2029.JPG IMG_2044.JPG IMG_2225-2.JPG

Ciljevi

  • Cilj 3
  • Cilj 4
  • Cilj 16

Sveučilišni odjel zdravstvenih studija je u srijedu, 11. svibnja, proslavio svoj Dan!  Uz najbolje želje Odjelu zdravstvenih studija u svom pozdravnom govoru prof. dr. sc. Goran Kardum, prorektor Sveučilišta u Splitu za nastavu, osvrnuo se na uspjehe Odjela istaknuvši kako Odjel ima svekoliku potporu uprave Sveučilišta na čelu s prof. dr. sc. Draganom Ljutićemu daljnjem napredovanju i rastu. Pročelnik Odjela prof. dr. sc. Stipan Janković istaknuo je kako je današnji dan tek dio proslave, koja traje više dana, a obuhvatila je brojna događanja, od sportsko-rekreativnih, do sutrašnje promocije studenata. Također,  najavio je i humanitarnu akciju u kojoj će sudjelovati Odjel zajedno s veteranima Domovinskog rata.

Pomoćnica pročelnika Odjela za znanost i međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Irena Drmić Hofman predstavila je Izvješće o znanstveno-istraživačkom radu SOZS-a. Kazala je kako je na Odjelu zaposleno 64 djelatnika u znanstveno-nastavnom zvanju, od čega je 54 doktora znanosti, jedan magistar znanosti dok ih je devet u postupku stjecanja stupnja doktora znanosti. Napravljeni su iskoraci u vidljivosti znanstvenih profila svih znanstvenika na Odjelu, a također je porastao i broj objavljenih radova objavljenih u bazama Scopus i WoS. Zamjenica pročelnika je predstavila i sve aktivne znanstveno-istraživačke projekte, kao i one institucijske. Istaknula je važnost mapiranja znanstveno-istraživačkih skupina, odnosno fokusa, koji su sljedeći: zaštita zdravlja djece i starijih osoba, primijenjena istraživanja kardiovaskularnih bolesti, fizioterapija i rehabilitacija, primjena umjetne inteligencije u radiološkoj tehnologiji, te prehrana toksini i zdravlje, zatim stres i mentalno zdravlje, kao i molekularni mehanizmi stresa. Također, zaposlenici Odjela su sudjelovali i organizirali aktivnosti vezane za popularizaciju znanosti,  ljetnih škola, tečajeva trajne izobrazbe, i slično, a značajno je spomenuti povećan broj mobilnosti djelatnika i studenata. Također prof. Drmić- Hofman je izložila pregled novih izdanja sveučilišnih udžbenika i skripti, kao i onih koji su u pripremi.

U prigodi proslave, novi broj "Hrvatskog časopisa zdravstvenih znanosti" u izdanju Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija predstavio je prof. dr. sc. Vjekoslav Krželj, pomoćnik pročelnika za poslovanje i nastavne baze te glavni urednik Časopisa. Uz zahvalu svima uključenima u rad na Časopisu, koji izlazi u dijamantnom modelu otvorenog pristupa i može mu se slobodno pristupiti i s web stranica Odjela, pomoćnik pročelnika Krželj je istaknuo kako je u ovom broju objavljeno 12 radova od čega je 10 znanstvenih članaka.

Pokazan je i promotivni video Odjela, u kojem su uz ovu visokoobrazovnu instituciju predstavljeni i partneri, odnosno nastavne baze Odjela.

Proslava Dana Odjela bila je prigoda da se nagrade zaslužne institucije i pojedinci.

Dobitnici Plaketa su:  

- Norwegian University of Science and Technology, Trondheim, za dugogodišnju uspješnu suradnju u području visokog obrazovanja studenata zdravstvenih studija, a naročito studenata sestrinstva te za razmjenu studenata, znanstveno-nastavnih kadrova i administrativnih djelatnika,

- Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, za dugogodišnju iznimno uspješnu suradnju u obrazovanju studenata Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu te osnivanje Katedre za preventivnu medicinu Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija

- Studentski centar Sveučilišta u Splitu, za iznimno uspješnu suradnju u svim oblicima potpore studentima Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu, kako u pogledu smještaja i prehrane tako i kvalitetnih prostora za sportske aktivnosti studenata i djelatnika Odjela

Dobitnici Priznanja su:

- Prof. dr. sc. Davorka Sutlović, za iznimno uspješnu organizaciju nastavnog procesa i pripremne radnje za reakreditaciju Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija 2022. godine. 

- Doc. dr. sc. Ana Poljičanin, za uspješno pokrenute inicijative u radu Katedre za fizioterapiju, posebice za organizaciju Hrvatske škole limfedema.

- Jadranka Vrsalović, dipl. iur. za vrlo kvalitetnu organizaciju i rad studentske referade, doprinos pisanju Samoanalize SOZS-a i organizaciju rada Centra karijera – podružnice Sveučilišta u Splitu.

- Marija Kulić, dipl. iur. za izvrsno vođenje kadrovske službe Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija, posebice kvalitetnog i transparentnog rada na prijemu značajnog broja novih zaposlenika Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija.

- Izv. prof. dr. sc. Anamarija Jurčev Savičević, voditeljica najuspješnijeg projekta u protekloj akademskoj godini, prvoj autorici najboljeg znanstvenog rada i prvoj autorici sveučilišnog udžbenika.

- Matea Dolić, mag. med. techn. kao prva autorica najbolja dva rada objavljena u protekloj godini

Klinika za ženske bolesti i porode splitskog KBC-a, djelatnicima i Upravi Klinike za ženske bolesti i porode KBC Split za iznimno uspješnu suradnju sa Sveučilišnim odjelom zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu od njegovog osnivanja do danas. Djelatnici Klinike, u prvom redu primalje, veoma uspješno i profesionalno sudjeluju u kliničkom i teorijskom obrazovanju studenata primaljstva ali kao i drugih studijskih smjerova SOZS-a.

Dobitnice Zahvalnica su:

- Ivana Klarić Kukuz, mag. physioth. za vođenje laboratorija fizioterapije, entuzijastični rad i dosadašnje rezultate na pokretanju Hrvatske škole limfedema.

- Rahela Orlandini, mag. med. techn., za njen dugogodišnji rad, od osnivanja Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija do danas, posebice u edukaciji studenata sestrinstva i iznimno uspješnom radu na koordinaciji i definiranju standarda zanimanja/kvalifikacija te izradbi novih planova i programa studija Sestrinstvo.

- Zagorka Perić, bacc. obst.,  za njen dugogodišnji uspješni i samoprijegorni rad u edukaciji studenata stručnih i posebno sveučilišnih studija na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu

 

 

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!