Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
30.8.2022.
Svečano zatvaranje izložbe Fulvija Juričića u Sveučilišnoj galeriji

Ciljevi

  • Cilj 11

Svečano zatvaranje monografske izložbe Fulvija Juričića održat će se u petak, 2. rujna, u 20 sati  u Sveučilišnoj  galeriji, Ruđera Boškovića 31, Split.

Izložbu u društvu autora predstavit će  priređivač izložbe Igor Brešan.  

O izložbi i autoru:

Izložba postavljena na oba kata Sveučilišne galerije donosi reprezentativni prikaz opusa ovog  pulskog umjetnika. Fulvio Juričić rođen je 18. kolovoza 1952. godine u Puli. Akademiju likovnih umjetnosti upisuje u Zagrebu 1973. godine, slikarski smjer u klasi profesora Miljenka Stančića,  a diplomirao je 1978. u klasi profesora Vasilija Jordana. Od 1977. izlaže na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Sudionikom je nekoliko slikarskih kolonija i simpozija, a dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Juričić njeguje jedinstven umjetnički stil apstraktne slike, kompozicije i crteža u kombiniranoj tehnici  ugljena i akrila, a pri tome komunicira znakovima, materijom, asocijacijama i konačno artefaktima. U svom radu istražuje, eksperimentira , a pri tome njeguje zagasiti tonalitet, ostvarujući melankoličnu notu. Na njegovom likovnom putu zagasitost boje, jedinstveni  znakovni zapisi postali su krucionalno obilježje njegovih radova, čemu svjedoče i recentni radovi izloženi u prostoru Galerije. Stilsko predstavljanje prezentira tri ozbiljne cjeline u kojima autor polemizira sa javnošću i društvom uopće. U prvom od njih uvjeren je da vlastitom originalnošću može stvari dovesti na svoje. U drugom izneseno i izrečeno u javnosti naziva farsom i lažima , dok u trećoj cjelini ostaje sam sa svojim mislima i na dijaloge pripovijedajući što mu se događalo u koroni.

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!