Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
8.6.2022.
Sveučilište u Splitu domaćin prvog SGroup staff weeka Galerija slika
IMG_3588.JPG IMG_3594-2.JPG IMG_3610.JPG IMG_3615.JPG IMG_3622.JPG

Sveučilište u Splitu je od 7. do 10. lipnja domaćin prvog SGroup staff weeka. Cilj okupljanja je bolje umrežavanje članova ovog udruženja, a tema staff weeka je "Erasmus+ Programme and Internal SGroup Projects". Sveučilište u Splitu je izabrano da kako bi se predstavilo drugim partnerima i povećalo vidljivost u mreži, ali i s ciljem upoznavanja splitske akademske zajednice s mogućnostima koje ova mreža nudi.

- Ugostili smo 27 kolega s 18 sveučilišta iz 12 različitih zemalja Europe, a jedna kolegica dolazi nam čak iz Kolumbije. Svi su vrsni eksperti iz područja pisanja projekata. Na daljinu će sudjelovati i predstavnik Europske komisije te predsjednik Erasmus Student Network International iz Bruxellesa – kazala je Ana Ćosić, voditeljica Odjela za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju, koja je uvodno pozdravila kolege i predstavila im naše Sveučilište.

SGroup je dinamična platforma za moderna sveučilišta s jakom međunarodnom orijentacijom i ciljem širenja mogućnosti suradnje u obrazovanju i istraživanju kroz prijenos znanja i iskustva te razvoj strateških veza između partnera. Udruženje trenutno broji 42 sveučilišta s punopravnim članstvom iz 23 europske zemlje te 6 sveučilišta iz 6 ne-europskih zemalja u statusu pridruženih članova.

Sveučilište u Splitu jedino je sveučilište iz Hrvatske koje je postalo članom ovog međunarodnog udruženja.

Članstvo u SGroup-u donosi brojne mogućnosti poput umrežavanja s drugim članovima, dijeljenja primjera dobre prakse, savjetovanja, sudjelovanja u specijaliziranim seminarima, radionicama i usavršavanjima.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!