Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
7.3.2024.
Tečaj trajnog medicinskog usavršavanja „Škola infektologije ST-2024“

Ciljevi

  • Cilj 3
  • Cilj 4
  • Cilj 17
Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu i Klinički bolnički centar Split organiziraju tečaj trajnog medicinskog usavršavanja „Škola infektologije ST-2024“ na temu bolničkih infekcija. Tečaj će se održati 15. i 16. ožujka  2024. u Zgradi tri fakulteta; Sveučilište u Splitu, Ruđera Boškovića 33.

Namijenjen je liječnicima i medicinskim sestrama zaposlenim u bolničkim i vanbolničkim ustanovama koji se u svom svakodnevnom radu susreću s rastućom problematikom prevencije i liječenja bolničkih infekcija, osobito onih uzrokovanih višestruko otpornim mikroorganizmima. Kroz multidisciplinarni pristup različitih specijalnosti prezentirat će se problematika optimalne dijagnostike i liječenja najčešćih i najkompleksnijih nozokomijalnih infekcija.
Neke od tema tečaja su: nove antimikrobne terapije, sepsa, bolnička pneumonija, postproceduralne infekcije, infekcije lokomotornog sustava, urinarne infekcije, prevencija bolničkih infekcija (uključujući krvlju prenosive infekcije-virusni hepatitisi, HIV).

Tečaj ima stručni i edukacijski karakter te će se bodovati prema pravilniku Hrvatske liječničke komore (aktivni sudionici 20 bodova, pasivni sudionici 15 bodova) i Hrvatske komore medicinskih sestara.
Dodatne informacije na mail: skolainfektologijest@gmail.com

Program se nalazi na poveznici.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!