Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
23.6.2022.
Tim „Prijatelji zdravlja“ pobijedio u velikom finalu studentskog poduzetničkog programa UniStart Galerija slika
DSC_7256-6.jpg DSC_7274-9-1024x684.jpg DSC_7291-11-1024x684.jpg DSC_7304-14-1024x684.jpg DSC_7423-31-1024x684-1.jpg DSC_7465-35-1024x684-1.jpg DSC_7497-37-1024x684.jpg

Ciljevi

  • Cilj 3
  • Cilj 4

Veliko finale studentskog poduzetničkog programa UniStart, kojeg je provodilo Sveučilište u Splitu uz podršku NetHub akceleratora, održano je 20. lipnja 2022. godine, u prostorijama PICS predinkubatora ICT županije (PICS@FESB). U sklopu Demo dana, četiri tima studenata predstavili su svoje poduzetničke ideje stručnom žiriju, razvijene kroz program UniStart. Predstavljeni projekti osmišljeni su s ciljem olakšavanja životnih potreba osoba starije životne dobi.

Pobjedu je odnio tim "Prijatelji zdravlja" kojeg čine studentice Iva Klarić (FGAG), Jelena Ležaja (FESB) i Martina Tomić (MEFST). Ambiciozne studentice razvile su prototip interaktivne ploče "ZdravKo", u potpunosti prilagođene svakodnevnom pomaganju osobama starije životne dobi s ciljem rješavanja problema prilikom integracije u društvo. Drugo mjesto pripalo je timu "SmartUp", kojeg čine Mia Kovačević Žižić, Nikola Martinić, Anamarija Kolimbatović, Ivan Gluščević i Valentina Drmić. Razvili su mobilnu aplikaciju "Angelo app" kako bi pomogli u povezivanju volontera s osobama starije životne dobi. 

Na Demo danu timovi su imali priliku pitchati svoju ideju stručnom žiriju kojeg su činili Damir Brčić (ICT županija), Antonia Peroš (Sveučilište u Splitu), Antonio Perić-Mažar (Locastic) te Ena Melvan (Metabelly).

Na samom početku događanja, u pozdravnom govoru studentima i njihovim mentorima obratili su se prof. dr. sc. Goran Kardum, prorektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Katarina Vukojević, prodekanica Medicinskog fakulteta u Splitu te prof. dr. sc. Nikša Jajac, dekan Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, koji su naglasili kako su bez obzira na ishod svi timovi pobjednici zbog velikog znanja i iskustva kojeg su stekli tijekom trajanja programa.

U posljednja tri mjeseca proveden je ciklus radionica i predavanja gdje su studenti razvijali svoje poduzetničke ideje te ih testirali na potencijalnim korisnicima. Program je započeo u sveučilišnom SPINIT inkubatoru, podršku u provedbi edukacija pružio je Studentski Poduzetnički Inkubator, dok je Demo dan organiziran u suradnji s ICT županijom, čime su studenti zaokružili svoje putovanje kroz lokalni inovacijski ekosustav.

Na samom kraju, studenti su s veseljem naglasili kako su bili iznimno zadovoljni realiziranim programom istaknuvši kako su osim novih znanja i iskustva stekli i nove prijatelje te ostvarili suradnju sa studentima s drugih fakulteta.

izvor: NetHub

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!