Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
30.11.2023.
Treći dan SEA-EU Governing week-a u Splitu
U srijedu, 29. listopada 2023. održan je treći dan SEA-EU Governing Weeka-a u Splitu. Intenzivni program činilo je ukupno pet sastanaka različitih radnih skupina i to Izvršnog odbora, Studentskog vijeća, Vijeća gradova, Vijeća luka i sastanka vezanog za radni paket 3.

Studentsko vijeće čiji je član doktorand Pomorskog fakulteta u Splitu, Roko Glavinović, na Pomorskom fakultetu gdje su bilo je u posjetu planetariju i brodskom simulatoru. Nakon toga održan je sastanak na kojem se raspravljalo o tome kako se studenti mogu što više uključiti u aktivnosti SEA-EU 2.0, koje su njihove mogućnosti kada je riječ o djelovanju unutar Alijanse, ali i obveze te strukturirane procedure kod zajedničkog djelovanja.

Gradsko vijeće i Vijeće Luka zajedno su otišli u posjet Splitsko dalmatinskoj županiji gdje ih je primio župan sa suradnicima te Gradu Splitu gdje su u razgovoru s gradonačelnikom doznali više o samom gradu te mogućnostima za suradnju. Potom je uslijedio je sastanak na kojem se svaki od sudionika predstavio kratkom prezentacijom predstavljajući najvažnije točke svoga rada kojima bi se mogli povezati. Održane su i radionice na temu „Gradovi privlačni za studente“ i „SEA-EU pripravništvo“.

U 18:00 sati rektor sveučilišta Dragan Ljutić svečano je otvorio izložbu fotografija „A sea of diversity“ u Sveučilišnoj galeriji koja je postavljena istovremeno s izložbom legendarnog splitskog fotografa Feđe Klarića. Predstavljene fotografije odabrane su u natjecanju koje je pokrenuo SEA-EU. Prijave su trajale od 1. rujna do 31. listopada, a natjecanje je bilo otvoreno za sve studente i zaposlenike Alijanse. Zaprimljeno je više od dvjesto fotografija, a za ovu prigodu odabrane su 24 najbolje, uzimajući u obzir glasove stručnog žirija i glas publike. Program i izložbu pripremila je gđa Helena Trze Jakelić, voditeljica Galerije. Događaj je glazbeno popratio gudački kvartet Bozzotti.

Program se u 19:30 sati preselio u prostorije Hrvatskog narodnog kazališta gdje su svi uzvanici uživali u raznovrsnom programu koji im je pripremilo Sveučilište u Splitu. U predivnom ambijentu foajea HNK-a, program je vodio Vjeko Krtolačić, student druge godine glume. Okupljene je pozdravio Vicko Bilandžić, intendant splitskog HNK-a, koji je iskoristio ovo okupljanje da pozove na kulturnu suradnju među sveučilištima Alijanse. Klapa Šufit predstavila je gostima klapsko pjevanje kao prepoznatljiv glazbeni izraz s prostora Dalmacije. Iznenađenje večeri bio je nastup gostiju Vlatka Belasa i Đine Vučković koji su izveli Kraljicu lopte iz Male Floramye poznatog splitskog skladatelja Ive Tijardovića. Za ugodnu atmosferu pobrinuo se svojom klavirskom pratnjom Antonio Dragojević, student treće godine umjetničke akademije u Splitu, a čitavu večer zaokružio je jazz duo Sara & Jappa uz hitove iz zlatnog doba Hollywooda i jazzy obrade svjetskih hitova.
Ponesen izvrsnom atmosferom, na koncu je, u znak zahvale našem rektoru, prof. Draganu Ljutiću, nastupio i rektor poljskog sveučilišta Piotr Stepnowski i to na gitari Jappe (Željka Brodarića), a uz vještu pratnju poljskog kolege Macieja Siwyja, člana odbora Kvalitete i etike. Bilo je to uistinu druženje koje će se pamtiti.
 
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!