Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
22.9.2022.
Trideset četvrta međunarodna-znanstveno-kulturna manifestacija Knjiga Mediterana Galerija slika
jakelic-3.jpg jakelic.jpg jakelic2.jpg

Ciljevi

  • Cilj 11

Trideset četvrta međunarodna-znanstveno-kulturna manifestacija Knjiga Mediterana održat će se od 25. rujna do subote 1. listopada u Splitu. Tijekom sedam dana održat će se dva znanstvena skupa i predstaviti izdavačka djelatnost posvećena Mediteranu. Organizatori su: Književni krug Split, Institut za povijest umjetnosti, Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, i Galerija umjetnina Split, a održava se pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. 

Program su predstavili podpredsjednici Književnog  kruga Split  akademik Nenad Cambj i prof. dr. Josip Vrandečić.

U nedjelju 25. rujna u palači Milesi (Trg braće Radića 7) održat će se predstavljanje likovne monografije  našeg uvaženog slikara i grafičara Petra Jakelića. O autobiografskoj monografiji našeg  profesora emeritusa govorit će rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić, akademici Luko Paljetak i Nenad Cambj te sam autor.

Također, predstavit će se knjiga Radoslava Tomića Znakovi identiteta, Sveci zaštitnici u umjetnosti u 17. i 18. stoljeća u Dalmaciji, Boki kotorskoj i Dubrovačkoj Republici, zatim knjiga Siniše Tartaglia : Obitelj Tartaglia i Split, neraskidive veze te knjiga Vanje Kovačić Omiš, utvrđeni grad na vodi.

Na Knjizi Mediterana, 28. i 29. rujna 2022. godine, održava se i međunarodni znanstveni skup »KRUNO PRIJATELJ – o stogodišnjici rođenja« popraćen i izložbom »Kruno Prijatelj – četvrt stoljeća poslije« koja će kroz rukopise, fotografije, dokumente, knjige i umjetnička djela osvijetliti život i djelovanje velikoga znanstvenika, te ocrtati njegov duhovni i intelektualni profil.

U povodu stote godišnjice rođenja, 26. rujna održava se i znanstveni skup Vesna Parun, stijena koju ispiru kiše kojeg organizira Književni krug Split.

Cjeloviti program u prilogu.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!