Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
31.8.2022.
U novoj akademskoj godini prvi studenti će sjesti u klupe na studiju Komunikacija i mediji!

Ciljevi

  • Cilj 4

U novoj akademskoj godini prvi studenti će sjesti u klupe na preddiplomskom sveučilišnom studiju Komunikacija i mediji.

Upisna kvota za I. godinu ovog studija je 25 i to za državljane RH i ostalih EU članica s položenom državnom maturom. Studij će trajati tri godine, a završetkom kojega se stječe 180 ECTS bodova i akademski naziv sveučilišni prvostupnik/ca komunikacije i medija.

- Ispoštovane su sve potrebne procedure, od dobivanja dopusnice, preko Odluke Senata i raspisivanja Natječaja. Prijava za upis na preddiplomski sveučilišni studij Komunikacija i mediji Sveučilišta u Splitu već su započele putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVU) kojemu se pristupa na internetskoj stranici www.postani-student.hr – kazao je prof. dr. sc. Goran Kardum, prorektor za nastavu Sveučilišta u Splitu.

Naglasio je kako je ovaj studij zasigurno dodana vrijednost Sveučilišta jer je riječ o suvremenom studiju koji, među ostalim, podrazumijeva interdisciplinarnost, jer danas studirati komunikacije i medije implicira široko obrazovanje od društveno-humanističkih elemenata studija, uporišta u znanstvenoj metodologiji, do učenja suvremenim tehnologijama, kojim se onda zadire i u područje tehničkih znanosti.  Posebna pažnja, će se prema riječima prorektora Karduma, pokloniti i podučavanju znanjima iz područja etike, etičnosti objavljivanja, nepristranosti i divergentnosti i osjetljivosti za neka pitanja.

- U realizaciji studija koristimo nastavne i prostorne kapacitete splitskog sveučilišta te su uključene različite sastavnice. Studij će se u pravilu izvoditi u prostoru Sveučilišta u Splitu, dok će se pojedini nastavni sadržaji realizirati na sastavnicama, kao i nastavnim bazama Sveučilišta. Predavači su odreda vrsni znanstvenici i stručnjaci kako sa Sveučilišta u Splitu i drugih sveučilišta u Hrvatskoj i inozemstvu te kompetentni stručnjaci iz naših nastavnih baza - kazao je voditelj studija izv. prof. dr. sc. Željko Radić, istaknuvši kako je studij besplatan za one koji se po prvi put upisuju na preddiplomski studij.

Prorektor Radić je posebno istaknuo kako se osobita pažnja pridaje praktičnoj nastavi, uz mogućnost sudjelovanja u kreiranju javnopolitičkih kampanja gdje bi primijenili stečena teorijska znanja, nadopunili ih znanjima koje bi im prenijeli mentori i predavači praktičnih znanja koja su važna za uspješan ulazak na tržište rada. Studente također očekuje široka ponuda izbornih predmeta koji se realiziraju samostalno ili u suradnji sa sastavnicama Sveučilišta.

Na Natječaj za upis preddiplomskog sveučilišnog studija Komunikacija i mediji mogu se prijaviti pristupnici koji imaju završenu četverogodišnju srednju školu i položenu državnu maturu. Za upis na preddiplomski sveučilišni studij Komunikacija i mediji u okviru državne mature za predmet Hrvatski jezik i predmet Strani jezik zahtijeva se A razina, a za predmet Matematika B razina.

Upis pristupnika koji su ostvarili pravo na upis unutar upisne kvote obavit će se na temelju rang liste Središnjeg prijavnog ureda (pristupnici s položenom državnom maturom) 21. rujna 2022. godine u vremenu od 10 do 13 sati u zgradi Rektorata, Ruđera Boškovića 31, V. kat.

Preddiplomski sveučilišni program Komunikacija i mediji omogućava nastavak studija na diplomskoj razini, a splitsko sveučilište je već pripremilo diplomski sveučilišni studij "Novinarstvo u suvremenim medijima" kao odgovor na zahtjeve tržišta rada.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!