Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
29.9.2022.
U završnici studentskih poduzetničkih projekata prve generacije projekta StartIT Student tim Growi osvojio prvo mjesto! Galerija slika
IMG_6339.JPG IMG_6340.JPG IMG_6343.JPG IMG_6344.JPG IMG_6372.JPG IMG_6385.JPG IMG_6392.JPG IMG_6399.JPG IMG_6411.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 9

Tim Growi osvojio je prvo mjesto na završnici studentskih poduzetničkih projekata prve generacije projekta StartIT Student, koja je održana u četvrtak 29. rujna u prostorijama PICS-a. Drugo mjesto pripalo je ekipi DevelopARR, treće timu termiNAV, a četvrto Evala.

Najbolja tri projekta, osvojila su nagrade u visini 7.000, 5.000 i 3.000 kuna te direktan upis na sedmotjednu StartIT akademiju koja počinje već sljedećeg tjedna. 

Žiri u sastavu Dean Marušić (Ericsson Nikola Tesla), Branko Šegedin (Sistemi.hr) i Marko Mimica (Net Hub - Poduzetnički akcelerator) nije imao nimalo lak zadatak odabrati najbolje projekte koji su u inicijalnoj fazi razvoja inovativnih proizvoda ili usluga. Naime,  studentski poduzetnički projekt StartIT Student pokrenut je u suradnji ICT županija i Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), a namijenjen je studentima koji žele svoje znanje primijeniti u poduzetništvu i ideje pretvoriti u proizvod spreman za tržište.

Studentske projekte su pohvalili Damir Brčić, organizator i voditelj projekta ICT Županija i StartIT Student, izv. prof. dr. sc. Tea Marasović, prodekanica za nastavu FESB-a i Dean Marušić, član žirija, voditelj Ericsson Nikola Tesla Split.

Sudjelovanjem u prvoj generaciji StartIT Student projekta, trideset studenata imalo je priliku i uz pomoć mentora, profesora s FESB-a, izraditi vlastiti MVP, odnosno prototip za tržište. Pohađali su  radionice, edukacije/predavanja i sudjelovali na meetupovima startup zajednice Digitalna Dalmacija koja kao lokalna IT scena djeluje u okviru projekta ICT županija. Tijekom višetjedne edukacije, dodatno su razvili svoje projekte uz pomoć mentora, naučili su izraditi poslovni plan i istražiti tržište, izradili su prezentacije projekata (Pitch Deck) i upoznali se s vještinama prezentacije i javnog nastupa, osim toga imali priliku povezati se (netwotking) s drugim studentima istih ili sličnih interesa te se pripremiti za pohađanje sljedeće razvojne stepenice - StartITstartup akademije, također projekta ICT županije.

Kroz predavanja i praktične vježbe, studentski timovi naučili su osnove pokretanja poduzeća, "lean" koncept, startup mindset, internacionalizaciju i skalabilnost poslovanja te učili metode za validaciju poslovnih ideja. Izradili su poslovne modele, kreirali USP-a (unique sales propositiona), strukturirali go-to-market modela, učili prezentacijske i prodajne vještine, izradili pitch deck i pitch, definirali vlestiti prototip za tržište, pripremali se za izradu mockupa te za pronalaženje investitora za svoje projekte.

StartIT Student za studente FESB-a može biti tek prva stepenica jer ICT županija ima resurse i financije pratiti ih u daljnjem poslovnom razvoju sudjelovanjem najboljih na GrowIT natječaju s ukupnim fondom od milijun kuna na najbolje poduzetničke projekte proizašle iz StartIT IT startup akademije. Uz to, imat će mogućnost osiguranja prostora za rad najprije u PICS@FESB predinkubatoru i coworking prostoru, te druženja i razmjene ideja s ljudima sličnih interesa u okviru startup zajednice Digitalna Dalmacija, a uskoro i Županijskog IT centra koji je u fazi uređenja.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!