Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
19.9.2023.
Uključite se u raspravu o budućnosti struke znanstvenih menadžera

Europska unija ulazi u zlatno doba za znanstvene menadžere. Pokrenute su aktivnost 17 ERA Policy Agende te projekti RM Roadmap i CARDEA, u kojima sudjeluje cijela europska zajednica znanstvenih menadžera, a koji imaju za cilj njihovo jačanje, vrednovanje, umrežavanje te priznanje profesije znanstvenih menadžera.

Projekt RM Roadmap je financiran sredstvima programa Obzora Europa i ima za cilj uspostavu paneuropske mreže znanstvenih menadžera jačanjem međunarodne suradnje znanstvenih menadžera koji rade u znanstvenim organizacijama, industriji, organizacijama koje financiraju istraživanja i na visokim učilištima. Projektom se želi postići konsenzus o budućnosti znanstvenog menadžmenta djelujući po načelu "od dna prema gore" (bottom-up) i informirati zajednicu znanstvenih menadžera o postojećim mogućnostima osposobljavanja, umrežavanja, financiranja i mobilnosti. Kroz projekt su imenovani nacionalni ambasadori i njihovi zamjenici koji će biti odgovorni za komunikaciju sa nacionalnom zajednicom znanstvenih menadžera i pripremu dokumenata na temelju njihove povratne informacije. RM Roadmpa ambasadori za Hrvatsku su Ana Ključarić, NCP za pravna i financijska pitanja iz Agencije za mobilnost i programe EU i dr. sc. Ivana Vuka, voditeljica Ureda za transfer tehnologije sa Sveučilišta u Splitu, dr. sc. Ivana Vuka. Za zamjenicu je imenovana Martina Kožul Kolarić iz Agencije za mobilnost i programe EU.

Kroz projekt će se razviti Platforma znanja i zajednice (eng. Knowledge and community platform) koja će služiti kao glavni alat za međusobno povezivanje, stvaranje novih mogućnosti i izgradnju mreže znanstvenih menadžera na nacionalnoj razini. Platforma je dinamički dizajnirana kako bi omogućila prijelaz preko nacionalnih i tematskih granica, pružajući sudionicima priliku da se povežu s drugim stručnjacima i stvore nove mogućnosti za zajednicu znanstvenih menadžera. 25. rujna 2023. organizira se prvi trening vezan za rad na platformi.  Trening je namijenjen znanstvenim menadžerima, održat će se virtualnim putem, a registrirati se možete putem linka.

Na platformi će se održati ukupno pet online konzultacija do ožujka 2025. godine. Prve konzultacije o boljem razumijevanju postojeće situacije vezane uz mrežu znanstvenih menadžera na nacionalnoj razini održat će se od 2. do 10. listopada 2023.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!