Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
7.6.2022.
Unisport Finals u Poreču! Galerija slika
DSC_0012.jpg DSC_0352.jpg Photo-01.06.2022.,-19-19-57.jpg Tetra_Unisport_71.JPG Tetra_Unisport_74.JPG unisport-futsal-7-kolo-unios-unist-06-04-2022--4.JPG

Istarski biser Poreč uskoro će biti bogatiji za preko 1000 studenata iz svih dijelova Hrvatske koji će se okupiti od 9. do 12. lipnja 2022. godine na najvećem studentskom sportskom natjecanju u Hrvatskoj, a i šire. Kruna sveučilišnog sporta popularnog naziva Unisport Finals, ove godine će ugostiti 13 hrvatskih sveučilišta i veleučilišta te 11 sportova u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Studentice i studenti natjecat će se u futsalu, rukometu, košarci, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, košarci 3x3, odbojci na pijesku, šahu i e-sportu. Unisport Finals 2022 započet će svečanim otvaranjem na bazenu hotela Delfin, u četvrtak, 9. lipnja u 20 sati gdje će sudionike pozdraviti državni tajnik pri Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, predsjednik Hrvatskog akademskog
sportskog saveza Haris Pavletić te izaslanik predsjednika RH Željko Jovanović.

Tijekom dva dana natjecanja, odnosno u petak i subotu očekuju nas borbe za prestižne titule sveučilišnih prvaka. Najveće uzbuđenje tradicionalno se očekuje na parketima futsala, najpopularnijeg UnisportHR sporta, a kao najbolje četiri ekipe nakon odigrane višemjesečne Lige pokazale su se momčadi Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilište J.J. Strossmayer u Osijeku i Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment. Za žestoke sportske okršaje spremni su i rukometaši, odbojkaši, košarkaši i po prvi put ikada na državnoj završnici, e-sports momčadi u četiri igre - League of Legends, FIFA, Counter Strike, Rocket League. Čak tri sporta s reketom ove godine su u programu Unisport Finalsa i to tenis, stolni tenis i badminton, a vrlo je jaka i konkurencija u šahu gdje nas ove godine očekuju zanimljivi dvoboji.

Organizator Unisport Finalsa i nositelj čitavog Unisport sustava je Hrvatski akademski sportski savez, a Finalsi predstavljaju kulminaciju natjecanja koja su se odvijala tijekom cijele godine, a na kojima su mjesto rezervirali samo oni najbolji.

Za sve one koji nisu u mogućnosti biti na studentskom spektaklu u Poreču, Hrvatski akademski sportski savez omogućio je prijenose nekih utakmica uživo – na YouTube kanalu UniSport TV, dok se rezultati mogu pratiti u stvarnom vremenu na aplikaciji Unisport Digital. Za sve događaje iza kulisa s mjesta zbivanja zadužen je Instagram profil UnisportHR.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!