Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
2.7.2021.
UNISPORT HR NOGOMET

Unisport HR državno sveučilišno nogometno prvenstvo održano je 28. i 29. lipnja na nogometnim terenima u Svetom Martinu na Muri. Sveučilište u Splitu predstavljale su dvije reprezentacije, jedna u muškoj i jedna u ženskoj konkurenciji.

Idemo redom:

u ponedjeljak, 28. lipnja na rasporedu je bila grupa faza. U konkurenciji među 5 ženskih i 6 muških ekipa, obje naše ekipe uspjele su izboriti prolazak u drugu fazu - borbu za odličja.

Studentice su pobijedile VEVU 4:2 i UNIOS 4:1. Muška nogometna reprezentacija, četverostruki državni sveučilišni prvaci, pobijedili su UNIOS i VEVU rezultatom 3:0.

Utorak je bio dan D, momke je još samo jedna utakmica dijelila od borbe za obranu titule. Pred njima je bila odlična ekipa TVZ, no uspješno su je savladali rezultatom 1:0. Ženska ekipa pobijedila je Sveučilište Sjever rezultatom 11:00 i također izborila prolazak u finale!

U 17:00 i 17:30, na dva različita terena u Svetom Martinu na Muri, odvijao se pravi uni-classico, kako su to zvali naši domaćini. Obje reprezentacije Sveučilišta u Splitu finale su igrale protiv reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu.

Dvostruka kruna završila je u Splitu!

Studentice su pobijedile na penale 5:4, a momci uvjerljivo obranili titulu s rezultatom 4:0 i postali po 5. put državni sveučilišni prvaci u nogometu!

Reprezentacije su sa sobom u Split ponijele i titule za najboljeg igrača, igračicu, golmana i golmanicu.  U muškoj konkurenciji titulu najboljeg igrača odnio je Luka Grubišić, a za najboljeg golmana Domagoj Markulin. Najbolja igračica je Matea Granić, a golmanica Paula Karmela Matković.

Sve pohvale našim natjecateljima/icama i hvala im što nas čine ponosnima! Bravo!

P.S uskoro se UniSport HR seli u Split na finalse… Stay tuned!

Cijelu fotogaleriju uskoro će te moći pogledati na našoj UNISPORT ST Facebook stranici.

 

FOTO: UniSport HR

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!