Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
9.6.2021.
UniSPORT SPLIT KOŠARKAŠKA LIGA 2021

UniSport ST košarkaška liga 2021. koja se po prvi put igrala na otvorenom terenu trajala je od sredine travnja do početka lipnja. Na sunčanom krovu kampusa za titulu sveučilišnog prvaka/prvakinje nadmetalo se 8 ekipa u konkurenciji studenata i još 6 u konkurenciji studentica.

Za svaku utakmicu ovogodišnje košarkeške lige možemo reći da je bila i više nego napeta. Talentirani igrači i igračice borile su se do samog kraja svake utakmice, ali nažalost samo po dvije ekipe u obje konkurencije mogle su zaigrati u finalu. 

Malo o ekipama:

ekipa FESB, aktivna i uspješna u svima natjecanjima UniSPORT-a, ligu je otvorila velikom pobjedom protiv ekipe FGAG i to 44:21, a u tako dobrom ritmu nastavila je i kroz ostatak natjecanja. U polufinalu dočekala ih je odlična ekipa KTF koju su pobijedili rezultatom 67-57, dok su se u finalu ponovo susreli s ekipom FGAG i pobjedom osvojili titulu sveučilišnog prvaka košarkaške lige.

Za finale, u kojem su igrale ekipe FGAG i KTF, u konkurenciji studentica bilo je izuzetno napeto. Hrvoje Marin, koordinator UniSPORT lige, kojem se UniSPORT ST zahvaljuje na odličnoj suradnji, morao se poslužiti i pravilnikom kako bi donijeli odluku o pobjedniku. Nakon odigranih četvrtina, studentice su igrale još dva produžetka, a ekipa FGAG odnijela je pobjedu sa samo jednim poenom više.

Također, moramo napomenuti da je ekipa KFT definitivno je imala najglasnije navijače!

 

Finalni poredak

Studenti

  1.  FESB
  2.  FGAG
  3.  MEFST

Studentice

  1.  FGAG
  2.  KTF 
  3.  EFST

 

Iz UniSPORTA-a zahvaljuju Studentskom centru Split na ustupljenom košarkaškom terenu tijekom cijele lige,  a sigurni su i da su stanari studentskog doma Kampus mogli uživati u odličnoj sveučilišnoj košarci.

Čestitamo pobjednicima, a svima natjecateljima zahvaljujemo na sudjelovanju!

Vidimo se dogodine!

 

Cijelu fotogaleriju moći ćete uskoro pogledati na UniSport ST Facebook stranici!

Foto: Ante Mandić

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!