Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
1.6.2021.
UniSportHR ESPORT LIGA

Zadnjih nekoliko mjeseci, u sklopu UnisportHR esport lige, odvijala su se natjecanje na sveučilišnoj razini. Natjecalo se u pet kategorija, a predstavnici Sveučilišta u Splitu svoje snage su odmjerili, i pokazali da su jedni od najboljih ekipa, u 4 kategorije među kojima su PES `21, Rocket League, League of  Legends i FIFA´21 . 

1. mjesto PES´21

Ekipa iz Splita, za pobjedu nadmetala se s još pet ekipa sa drugih hrvatskih sveučilišta. UNIST u grupnoj fazi natjecanja, gdje se igralo svatko sa svakim po dvije utakmice, ostvarila je score 6:2 te uvjerljivo ostvarila prvo mjesto. UNIZG su uvjerljivo pobijedili u polufinalu sa 3:0 te istim rezultatom osvojili naslov u finalu protiv VEVU.

3. mjesto   ROCKET LEAGUE

Na natjecanju u Rocket League ukupno je bilo prijavljeno 8 ekipa. Prva faza natjecanja provedena je grupno, gdje je svatko sa svatkim igrao 1 susret, a najbolja 4 išla su u knockout fazu. UNIST je ostvario rezultat 5:2 te ostvario 3. mjesto nakon grupne faze. U polufinalu su izgubili od TVZ-a 3:0 te u susretu za 3. mjesto pobijedili UNIZD rezultatom 3:1.

3. mjesto LEAGUE OF LEGENDS

Kao i u Rocket League natjecanju, LOL je proveden grupno te poslije toga knock-out fazom. U grupnoj fazi  nadmetalo se 10 ekipa uključujući i našu. UNIST je u grupnoj fazi ostvario 4. mjestu sa 6 pobjeda i 3 poraza, dok su u polufinalu izgubili od UNIZG rezultatom 3:1, da bi na kraju ipak osigurali 3. mjesto pobjedom protiv UNIOS 3:0.

 

FIFA`21

U grupnoj fazi ekipa UNIST-a nadmetala se protiv 8 ekipa te su završili na 6. mjestu sa 4 pobjede, 8 poraza i 2 remija. Nažalost, nisu uspjeli ostvariti prolaz u knockout fazu jer samo prva 4 mjesta prolaze grupnu fazu.

 

Čestitamo našim ekipama na odličnim uspjesima.

Zahvaljujemo UniSportHR na pozivu i izvrsnoj organizaciji cijelog događanja.

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!