Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
6.12.2023.
UNIST u pohodu na Student Esports Tournament!

Ciljevi

  • Cilj 17
Popularno studentsko natjecanje u igranju video igara ušlo je u svoju jubilarnu petu sezonu. Novi fakulteti, nova rivalstva i preko 350 studenata u borbi za titulu najboljeg studentskog esport tima.

Početak svake akademske godine ujedno označava i početak aktivne pripreme studenata za novu sezonu nadolazećih esport natjecanja. Jedno od njih je i studentsko natjecanje pod nazivom Student Esports Tournament poznatije kao SET.

Peta sezona SET-a donosi promjene u strukturi samog natjecanja. SET je prestao biti pentatlon, a fakulteti od sada prijavljuju zasebne timove za četiri poznate video igre, a to su Rocket League, Valorant, CS2 i League of Legends.
Natjecanje počinje kvalifikacijskim dijelom 13. studenog, koje se ne streama, dok playoffs počinje u siječnju 2024. Studenti Sveučilišta u Splitu su se u dosadašnjim sezonama pokazali kao jaki esportaši, a u 5 sezoni boje UNISTa brane čak tri institucije:
  • Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu
  • Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje
  • Sveučilišni odjel za stručne studije

Titula pobjednika kao i svake sezone, pripast će timu  koji osvoji najveći broj bodova u svim igrama, a uz prestižnu titulu najboljih, studenti će uživati i u nagradama brojnih partnera i prijatelja natjecanja, a oni su ProGame, Fini-Mini Noodles, McDonald’s, Fury Studios, Span, Philips OneBlade, Links i Hisense. 

Turnir je osmišljen s idejom da pruži studentima tehnički orijentiranih studija cijele Hrvatske platformu za međusobno povezivanje, a partnerima kanal komunikacije prema tim istim studentima s ciljem potencijalnog zaposlenja u struci. Tijekom turnira studenti će imati priliku vidjeti intervjue mnogih profesionalaca iz struke koji će im probati približiti svoje uloge u kompanijama za koje rade i prilike koje im se pružaju.
Osim toga, SET predstavlja i nacionalne kvalifikacije za tri prestižna studentska europska natjecanja - UEMasters, Unirocketeers i Faceit Collegiate. Dakle, oni najbolji u League of Legends, Rocket League i CS2 disciplini dobit će priliku natjecati s ponajboljim europskim studentskim timovima. 

Za sve aktualne informacije posjetite službenu stranicu natjecanja, ali i zapratite društvene profile Student Esports Tournamenta i ostanite up-to-date s napetom akcijom na virtualnim terenima!

Poveznica na trailer pete sezone / Instagram / Facebook  / YouTube / Twitch / Mrežna stranica 

 
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!