Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
19.12.2022.
Uskoro sveobuhvatna zdravstvena zaštita i za studente Sveučilišta koji svoje boravište imaju izvan Splita

Ciljevi

  • Cilj 3
  • Cilj 10
  • Cilj 17

Studenti Sveučilišta u Splitu koji svoje boravište imaju izvan Splita, uskoro će imati sveobuhvatnu zdravstvenu zaštitu, otkrio nam je Marko Rađa, dr. med. ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije. 

- Uskoro će biti potpisan ugovor između Sveučilišta u Splitu, Doma zdravlja i Splitsko-dalmatinske županije, kojim će se omogućiti pružanje zdravstvene zaštite studentima izvan mjesta prebivališta, odnosno boravišta, u određenim ordinacijama Doma zdravlja. Na taj način svakom studentu koji nije iz Splita osigurat će se primarna zdravstvena zaštita kod liječnika obiteljske (opće) medicine te onih dentalne medicine, dok će studenticama biti omogućeni i pregledi ginekologa – pojasnio je ravnatelj Rađa. 

Istaknuo je kako je inicijativa potekla prvenstveno zbog studenata koji dolaze iz stranih zemalja, posebice onih sa studija Medicine na engleskom jeziku, a prenijela se, potom, i na domaće studente cijelog Sveučilišta. Po potpisivanju sporazuma bit će objavljen detaljni popis svih ordinacija, odnosno liječnika kojima se studenti mogu obratiti u slučaju potrebe. Vjetar u leđa ovom projektu dala je i Splitsko-dalmatinska županija, koja je za iduću godinu u proračunu uplanila i sredstva ukoliko se ukaže potreba da se angažiraju liječnici van sustava Doma zdravlja. 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!