Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
10.5.2022.
Uspješni sportaši - poduzetnici na drugom meetupu “Sports shaping careers - Lessons from the boat” u SPINIT Inkubatoru

Ciljevi

  • Cilj 3
  • Cilj 4
  • Cilj 9

Predavanje Ante Kušurina "Kako sam doveslao do najveće tech investicije u Hrvatskoj" na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje kojim je u petak, 13. svibnja, trebala započeti manifestacija "Sports shaping careers - Lessons from the boat", mora se odgoditi zbog iznenadnih poslovnih obveza predavača. O novom terminu javnost ćemo pravovremeno obavijestiti.

Glavni dio meetupa održat će se prema predviđenom rasporedu u SPINIT Inkubatoru, u subotu, 14. svibnja. Započinje od 9.30 sati s predavanjem Toma Stallarda, a zatim će u 10 sati uslijediti panel diskusija s veslačkim legendama, osvajačima svjetskih prvenstava i olimpijskih medalja te uspješnim poduzetnicima o kombiniranju studiranja i profesionalnog sporta, poslovnoj karijeri, savjetima za stalno usavršavanje i zanimljivim detaljima iz njihovih karijera.

 

******************

U tjednu održavanja Međunarodne regate Sv. Duje, FESB i Spinit inkubator 13. i 14. svibnja postat će središte okupljanja studenata, sportaša, alumni zajednice, poduzetnika, IT-jevaca i zaljubljenika u startupe na drugom meetupu "Sports shaping careers - Lessons from the boat".

Bivši vrhunski veslači i osvajači brojnih olimpijskih i svjetskih medalja, a danas uspješni inženjeri u McLarenu, investitori u tehnološkom i energetskom sektoru te direktori investicija okupljenima će podijeliti svoje tajne uspjeha u oba svijeta - sportskom i poslovnom, naučiti nove vještine te razmijeniti znanja i iskustva. Cilj je potaknuti studente na razmišljanje o budućim karijerama, pomoći u razvoju vještina i specifičnih tehničkih znanja te podržati bavljenje sportom.

Program 2022.

Dvodnevni program "Lessons from the boat" započet će u petak, 13. svibnja, u 15 sati na Fakultetu elektronike, strojarstva i brodogradnje, gdje predavanje drži Ante Kušurin.

Kulminacija programa je 14. svibnja od 9.30 sati u Spinit inkubatoru s predavanjem Toma Stallarda, a zatim će veslačke legende, osvajači svjetskih prvenstava i olimpijskih medalja te uspješni poduzetnici, sudjelovati u panel diskusiju o kombiniranju studiranja i profesionalnog sporta, poslovnoj karijeri, savjetima za stalno usavršavanje i zanimljivim detaljima iz njihovih karijera.

O predavačima

Tom Stallard

Srebrni je olimpijac iz Bejinga 2008., svjetski prvak u četvercu 2002. te pobjednik dvije Boat Race utrke na Temzi. Ujedno je bio i predsjednik Cambridge sveučilišnog veslačkog kluba CUBC, a na istom sveučilištu studira strojarstvo te magistrira na području motosporta. Od 2009. godine radi kao inženjer za McLaren F1 tim, kao inženjer performansi za Jenson Button-a te kao inženjer utrke za sve top vozače McLaren-a (poput Carlosa Sainza Jr., Daniela Ricciarda, itd).

Ante Kušurin

Hrvatski olimpijac iz Bejinga 2008., juniroski svjetski prvak u dublu, pobjednik poznatog Boat Race-a preddiplomski studij završio je u Americi na Sveučilištu Washington nakon čega na Oxfordu studira MBA na prestižnoj Said Business School. Danas je jedno od vodećih imena One Equity Partners tvrtke u New Yorku, gdje se bavi investicijama u tehnološkom, energetskom i zdravstvenom sektoru. 2020. godine realizirao je jednu od najvećih tehnoloških investicija u Hrvatskoj te je član nadzornog odbora Infobipa.

Moritz Hafner

Član je njemačke veslačke reprezentacije i pobjednik Boat Race-a 2011. godine. Preddiplomski studij ekonomije završava na Harvardu te na Oxfordu nastavlja s magisterijem iz ekonomije. Već 9 godina radi za Goldman Sachs u investicijskom bankarstvu a od 2020. je direktor investicija za FSN Capital u Munchenu.

Ideja iza Meetupa

Kroz 20-godišnju tradiciju Međunarodne regate Sveti Duje, izmijenile su se generacije i generacije vrhunskih europskih veslača, a neki od njih nastavili su dolaziti i nakon sportske karijere. Zajedničko im je to da su oni obično stručnjaci i profesionalci u mnogim područjima te imaju zanimljive pa čak i neobične karijere.

A kako je jedan od glavnih ciljeva Regate Sv. Duje povezivanje - veslača i društva, bivših i sadašnjih studenta, lokalnog i međunarodnog - tako je došla ideja da regata postane platforma koja povezuje amaterski sport (osobito veslanje), profesionalne karijere i poslovni svijet. Iz te je ideje prošle godine nastao meetup "Sport shaping careers" s naslovom "Lessons from the boat". U prvom 'pandemijskom' izdanju imali smo prilike čuti veslačke legende Oxforda i Cambridgea, zlatne olimpijce, a danas uspješne direktore, mentore i poduzetnike koji su podijelili sve naučene lekcije na sportskim, ali i poslovnim putevima.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!