Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
17.5.2021.
Uspješno održan 19. Festival znanosti u Splitu, vidimo se dogodine na jubilarnom izdanju!

Usprkos brojnim izazovima zbog svima poznatih okolnosti uvjetovanih pandemijom COVID-19, Sveučilište u Splitu je od 10. do 15. svibnja uspješno organiziralo Festival znanosti, sa čak 79 aktivnosti namijenjenih svim uzrastima. 

Tijekom šest dana Festivala, od ukupno 79 aktivnosti, njih se 29 emitiralo putem sveučilišnog YouTube kanala, 26 je održano uživo putem Zoom platforme, a 13 uživo uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera i preporuka. Ostale aktivnosti poput prezentacija, virtualnih izložbi i sl. dostupne su svima putem web stranice Sveučilišta u Splitu.

U svojstvu organizatora aktivnosti sudjelovalo je 14 sveučilišnih sastavnica i odjela, 13 srednjih i osnovnih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije, 2 vrtića, 2 instituta i još 5 različitih institucija, dok je u osmišljavanju i provedbi ovogodišnjih aktivnosti sudjelovalo više od 200 ljudi.
Tema ovogodišnjeg Festivala bila je "Kultura znanosti", kroz koju se željelo komunicirati samu kulturu znanosti u dijalogu između znanstvenika i javnosti s ciljem održavanja međusobnog razumijevanja i povjerenja.

Većina materijala ostaje trajno dostupna na YouTube kanalu i internetskoj stranici Sveučilišta u Splitu, gdje već bilježimo značajan broj pregleda. 
Ako već niste, pozivamo vas da posjetite naš YouTube kanal i internetsku stranicu i nađete ponešto za sebe! Nadamo se da ćemo se vidjeti u jednako vedrom i uspješnom ozračju i sljedeće godine, na jubilarnom 20. Festivalu znanosti 2022.

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!