Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
7.9.2023.
Veliki odaziv tvrtki i studenata na događanjima Dan stručne prakse i Tvoj poslodavac Ekonomskog fakulteta u Splitu Galerija slika
IMG_9021.JPG IMG_9022.JPG IMG_9023.JPG IMG_9025.JPG IMG_9027.JPG IMG_9028.JPG IMG_9030.JPG IMG_9032.JPG IMG_9033.JPG IMG_9039.JPG IMG_9048.JPG IMG_9049.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 8
  • Cilj 17

Dan stručne prakse i Tvoj poslodavac događanja su koja je u četvrtak 7. rujna organizirao Ekonomski fakultet u Splitu za svoje studente. Naime, ovo je izvrsna prilika da se poduzeća koja nude praksu upoznaju sa zainteresiranim studentima, te im predstave svoje poslovanje i radne zadatke za Stručnu praksu te pronađu optimalne kandidate koji odgovaraju njihovim potrebama. U sklopu događaja Tvoj poslodavac, poduzeća se dodatno predstavljaju studentima kroz prezentaciju otvorenih natječaja za zapošljavanje, radionice, a zainteresirani studenti su imali priliku i posjetiti poslodavce. 

Osim poduzeća, studentima su se predstavile i neprofitne organizacije u kojima studenti, koristeći znanja i vještine naučene kroz svoje studijske programe, direktno pomažu i daju doprinos u svom društvenom okruženju. Inače, Ekonomski Fakultet u Splitu ima potpisane ugovore za stručnu praksu s preko 100 gospodarskih subjekata u Hrvatskoj, a sudjelovanje na Danu praksi je prijavilo preko 30 najznačajnijih tvrtki te preko 10 udruga, kao i više od 100 studenata.

Izv. prof. dr. sc. Slavko Šodan, koordinator za program Stručena prakse, istaknuo je kako je mogućnost obavljanja stručne prakse studentima prilika da primijene naučeno znanje u praksi te da steknu nova znanja i vještine.

- Ono što nam je posebno drago, jest da su putem anonimnih anketa studenti iskazali zadovoljstvo ovim oblikom edukacije, jer stječu nova vrijedna znanja i da im je ono što su naučili na Fakultetu koristilo i u praksi. Posebno nas raduje podatak da je svaki treći student dobio punudu za zaposlenje nakon odrađene Stručne prakse, i to već za vrijme studija - ustvrdio je Slavko Šodan.

Ekonomski fakultet u Splitu je nositelj međunarodne EFMD akreditacije koja ga svrstava u najbolje svjetske studijske programe poslovne ekonomije te jedini ekonomski fakultet u Republici Hrvatskoj koji navedenu akreditaciju ima za studijske programe na hrvatskom jeziku. Osim toga, Fakultet studentima nudi i niz dodatnih aktivnosti za razvoj znanja i vještina kroz Studentski poduzetnički inkubator, besplatne kolegije na engleskom jezikustudentska natjecanja s bogatim nagradama, brojne prilike za ERASMUS boravke u inozemstvu, ljetne škole i mnogo drugih aktivnosti.

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!