Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
11.1.2023.
Veliki uspjeh znanstvenika s Medicinskog fakulteta - o rezultatima istraživanja objavljen članak u uglednom časopisu Nature!

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 17

Još jedan značajan uspjeh znanstvenika sa Sveučilišta u Splitu! Naime, ugledni znanstveni časopis Nature objavio je članak o rezultatima velikog istraživanja o iskustvima istraživača u odgovornoj provedbi istraživanja, radu u kojem su s kolegama sudjelovali i znanstvenici s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Ana Marušić, dr. med., doc. dr. sc. Ivan Buljan i Rea Roje, mag. iur.

Istraživanje, koje je obuhvatilo oko 47 tisuća istraživača iz cijeloga svijeta, napravljeno je u okviru projekta Obzor 2020 – SOPs4RI, koji je imao za cilj napraviti alate za pomoć istraživačkim ustanovama i organizacijama koje financiraju istraživanja ojačati odgovornu znanost. O provedenom istraživanju pročitajte i tekst u časopisu Nature: https://www.nature.com/articles/d41586-023-00016-1, a članak je dostupan u slobodnom pristupu ovdje: https://osf.io/preprints/metaarxiv/fgy7c/.

Čestitamo prof. dr. sc. Ani Marušić, dr. med., doc. dr. sc. Ivanu Buljanu i Rei Roje, mag. iur. na ovom postignuću!

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!