Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
24.4.2023.
Započeo Festival znanosti, posjetitelje do 29. travnja očekuje više od 200 aktivnosti! Galerija slika
20230424_103157.jpg 20230424_103311.jpg 20230424_103321.jpg IMG_4414.JPG IMG_4428.JPG IMG_4453.JPG IMG_4467.JPG IMG_4471.JPG IMG_4497.JPG IMG_4502.JPG IMG_4524.JPG IMG_4534.JPG IMG_4539.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 9
  • Cilj 11
  • Cilj 17

Jubilarni 20. Festival znanosti, najveseliji tjedan na Sveučilištu u Splitu ispunjen s pregršt znanstvenih pokusa, radionica, predavanja, izložbi, vježbi, prezentacija, započeo je u ponedjeljak, 24. travnja na trgu ispred Zgrade tri fakulteta. Posjetitelje do 29. travnja, očekuje više od 200 aktivnosti na temu "Priroda i društvo".

Festival je otvorio prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, koji je izrazio zadovoljstvo manifestacijom te osobito velikim interesom djece već prvog dana održavanja.

- Znanost je traženje istine uz jasna pravila igre, odnosno uz jasne kriterije, što se prožima kroz baš sve sfere našega rada na Sveučilištu, a što želimo prenijeti na naše mlade. Nastojimo s njima uspostaviti dobar kontakt, nastojimo im pokazati sve mogućnosti rasta i razvoja upravo u Splitu i zadržati ih ovdje jer je ovo podneblje idealno, kako za život tako i napredak – kazao je rektor Ljutić.

U svom pozdravnom govoru prof. dr. sc. Igor Jerković, prorektor za znanost i kvalitetu, zahvalio se organizatorima, sudionicima i posjetiteljima Festivala znanosti.  Istaknuo je kako će se aktivnosti održavati kako na samom Kampusu i našim sastavnicama, tako i u srednjim školama, vrtićima, KBC Splitu, institutima i brojnim drugim ustanovama. Naglasio je kako je ova manifestacija izvrsna prigoda za popularizaciju znanosti, odnosno za promoviranje principa otvorene znanosti.

Dr. sc. Domagoja Buljan Barbača, operativna voditeljica organizacijskog odbora Festivala znanosti, istaknula je kako je pripremljen najbogatiji program otkako je Festivala znanosti, što je i primjereno s obzirom na to da je posrijedi jubilarno izdanje.

- Kao i sama znanost, manifestacija je namijenjena svima. Znanost, bili mi toga svjesni ili ne, prisutna je u svim životima i svim dobnim skupinama. Stoga je i većina aktivnosti otvorena za apsolutno sve. Tek su za pojedine, zbog njihovih ograničenja, bile potrebne predbilježbe za sudjelovanje. No doista za sve - najmlađe i najstarije - postoji nešto što u ovih šest dana mogu posjetiti – ustvrdila je profesorica Buljan Barbača.

U prigodi otvaranja Festivala riječi potpore su uputili i zamjenik župana splitsko-dalmatinskog Stipe Čogelja i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Splita Mario Negotić.

U glazbenom programu su sudjelovali solisti Akademskog pjevačkog zbora "Silvije Bombardelli" Blaž Ševo i Marta Glavaš.

Već prvog dana na otvaranju za brojne posjetitelje najmlađeg uzrasta pripremljen je čitav niz zanimljivih predstavljanja, pokusa, praktičnih aktivnosti u kojima su s radoznalošću sudjelovali.

Detaljan program splitskog Festivala znanosti pogledajte u dokumentu u prilogu i pronađite neku aktivnost za sebe!

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!