Na Medicinskom fakultetu predavanje prof. Haralda zur Hausena, dobitnika Nobelove nagrade

U okviru skupa“Nobel Days” prof. Harald zur Hausen, dobitnik Nobelove nagrade za fiziologiju ili medicinu 2008. godine, održat će predavanje 24. rujna s početkom u 18 sati u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu.

Prof. zur Hausen, koji je otkrio iznimno važnu povezanost između humanog papiloma virusa te nastanka karcinoma vrata maternice, predavanje će se održati u sklopu mjeseca svjesnosti o reproduktivnom zdravlju. Nakon predavanja, predviđena je jedinstvena panel rasprava s nobelovcem na kojoj će svi gosti imati priliku postavljati pitanja prof. zur Hausenu. 

Predavanje je na poseban način namijenjeno liječnicima, biomedicinskom osoblju, učenicima i studentima, no besplatno je i otvoreno  za sve zainteresirane građane.

Prvi dio skupa „Nobel Days“ uspješno se održao 3. i 4. rujna  na Medicinskom fakultetu u Splitu, uz sudjelovanje trojice dobitnika Nobelove nagrade – prof. Robertsa, prof. Franka te prof. Bednorza te  oko 300 studenata, učenika te profesora i akademskog osoblja iz cijele Republike Hrvatske.