Otvoreni dan simulatora na Pomorskom fakultetu

Otvoreni dan simulatora u organizaciji Pomorskog fakulteta i Sveučilišta u Splitu održat će se u petak, 27. rujna, s početkom u 11 sati, u sklopu kojeg će se predstaviti rad simulatora te razgledati laboratoriji u kojima su smješteni.

Ovaj Otvoreni dan je namijenjen svima koji se žele bolje upoznati s najvećim sustavom simulatora na ovim prostorima, a odvija se u sklopu projekta Funkcionalna integracija Sveučilišta u Splitu, PMF-ST, PF-ST te KTF-ST kroz razvoj znanstveno-istraživačke infrastrukture u Zgradi tri fakulteta. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Detaljan program je u prilogu ove obavijesti.

Prijave za otvoreni dan simulatora primaju se najkasnije do 23. rujna na poveznici.

Detaljnije o laboratorijima simulatora:
Full Mission Simulator Diesel električne propulzije sa dual fuel motorima (DFDE) - suvremeni je simulacijski sustav namijenjen istraživanju i optimizaciji brodskih pogonskih sustava tipičnih za novije LNG brodove kao i velike brodove za kružna putovanja. Simulator pruža mogućnosti modeliranja i proučavanja procesa pogona i međusobne interakcije brodske posade u slučajevima ekstremnih radnih uvjeta i izvanrednih situacija koje mogu ugroziti ljudski život, okoliš i imovinu.
Dodatna oprema i nadogradnja postojećeg sustava omogućiti će funkcionalno umrežavanje nautičkih simulatora za simuliranje i rekonstrukciju različitih situacija na moru, a cilju ispitivanja ponašanja zapovjednika i časnika na mostu, timskog rada posade broda, simuliranja najsloženijih situacija na moru, ispitivanja različitih prostornih ograničenja na sigurnost manevriranja broda te praćenja zahtjeva u obrazovanju pomoraca prema najvišim svjetskim standardima.

 

Vezani dokumenti