Sveučilište u Splitu na THE rangiranju za treći cilj održivog razvoja Zdravlje i blagostanje UN-a zauzelo poziciju od 301. do 400. mjesta

Sveučilište u Splitu je na ovogodišnjem Impact Times Higher Education rangiranju za treći cilj održivog razvoja Zdravlje i blagostanje Ujedinjenih naroda zauzelo poziciju od 301. do 400. mjesta s 55,7 bodova. Splitsko sveučilište sudjeluje u ovom vrednovanju drugu godinu za redom, odnosno od samog početka njegove provedbe.

S obzirom na to da je prošlogodišnje rangiranje Times Higher Education-a u ovom smislu predstavljalo početak evaluacije doprinosa sveučilišta ekonomskom i društvenom razvoju diljem svijeta, ove godine je broj institucija visokog obrazovanja koje sudjeluju navedenom cilju održivog razvoja Zdravlje i blagostanje značajno porastao s 424 na 620. 

Kako bi se provela sveobuhvatna procjena i usporedba pozitivnog visokoobrazovnog utjecaja na razvoj zdravlja i blagostanja, THE koristi širok spektar kriterija i indikatora koji se primjenjuju u tri područja ključna za ovaj UN-ov cilj održivog razvoja: doprinos akademskoj zajednici i zdravstvenoj struci putem znanstveno-istraživačkih publikacija, produkcija zdravstvenog kadra te dokumentirana provedba akcija i programa koji za cilj imaju unapređenje zdravlja na lokalnoj i globalnoj razini.