Dođite na Europsku noć istraživača 28. rujna! Čekamo vas u Podrumima i na Rivi!

Dođite na Europsku noć istraživača 28. rujna! Čekamo vas u Podrumima i na Rivi!

Sveučilište u Splitu, zajedno s Mediteranskim institutom za istraživanje života i Institutom za jadranske kulture i melioraciju krša, organizira Europsku noć istraživača u Splitu.

Organizacija Europske noći istraživača glavna je aktivnost projekta Techno-Past Techno-Future; European Researchers´ Night koji je financiran u sklopu programa Europske unije Obzor 2020., Marie Sklodowska-Curie aktivnosti.

Cilj manifestacije je na zabavan, zanimljiv i jednostavan način upoznati javnost, osobito djecu i mlade, s raznim područjima znanosti; osvijestiti ih o važnosti rada znanstvenika i istraživača i omogućiti im da barem jednu večer i sami postanu istraživači.

U duhu godine Europske kulturne baštine, ovogodišnja Europska noć istraživača u Splitu će se – za razliku od prethodnih godina kada je održana u Marmontovoj ulici – održati ekskluzivno u Podrumima Dioklecijanove palače, zahvaljujući Muzeju grada Splita koji je sa zadovoljstvom podržao ovaj događaj i ustupio, između ostalog, i jedan od najljepših prostora Podruma – Triklinij, na korištenje istraživačima. Dio programa održat će se i na Rivi, uz podršku Grada Splita i Turističke zajednice grada Splita, a samoj organizaciji događaja pomoglo je i Hrvatsko narodno kazalište u Splitu.

28. rujna 2018. od 17 do 22 sata čeka Vas zanimljiv program, a glavnom događaju prethodit će interaktivne pred-aktivnosti koje će se održati na Medicinskom i Pomorskom fakultetu te u trgovačkom centru. Detalje pronađite ovdje.

Pozivamo Vas da se u što većem broju odazovete događaju!

Facebook: Europska noć istraživača 2018./2019.