Na Sveučilištu u Splitu održan Staff Training Week 2018. – „Web support in managing European projects“

Ured za projekte i transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu od 4. do 8. lipnja 2018. bio je domaćin međunarodnog Erasmus+ International Staff Training Week-a pod nazivom Web support in managing European projects.

To je bio peti po redu tjedan osoblja u organizaciji Sveučilišta u Splitu, a ovog puta događaj je okupio 12 predstavnika devet međunarodnih sveučilišta: iz Španjolske (University of Murcia, Polytechnic University of Catalonia i Pablo de Olavide University Sevilla), Češke (Masaryk University), Litve (Klaipeda State University of Applied Sciences), Latvije (University of Life Sciences and Technology i Riga Technical University), Njemačke (FAU Erlangen-Nurnberg)  i Libanona (University of Balamand).

„Erasmus+ Staff Training Week“, odnosno tjedan usavršavanja osoblja u okviru programa Erasmus+, aktivnost je koja za cilj ima stjecanje novih znanja i vještina koje su bitne za obavljanje aktivnosti na postojećem radnom mjestu, razmjenu primjera dobre prakse s kolegama s drugih ustanova te učvršćivanje postojećih i stvaranje novih partnerstava.

Programski dio tjedna sastojao se od prezentacija praksi s gostujućih sveučilišta i prezentacije splitskog Ureda za projekte i transfer tehnologije vezanih za web podršku u upravljanju europskim projektima, uz popratne diskusije; a u društvenom dijelu programa gosti su upoznati s kulturnom i prirodnom baštinom Splita i Dalmacije. 

Staff Week obilježila je dobra atmosfera i korisna razmjena znanja i iskustva među međunarodnim kolegama koji obavljaju slične zadatke i dijele slične probleme; a osim zadovoljstva gostiju i domaćina, važno je istaknuti i korist organiziranja ovakvih događanja za promociju Sveučilišta u Splitu, širenje međunarodne suradnje i jačanje partnerstava, ali i za turističku promociju Splita i Hrvatske.