Uspješno završen Erasmus+ projekt InCounselling50+

Uspješno je završen projekt „Innovative Counselling to Promote the Participation of People 50+ on the Labour Market and in Societal Life – InCounselling50+”, financiran iz Erasmus+ programa, Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva.

Projekt se bavio aktualnom temom integracije osoba starijih od 50 godina na europsko tržište rada, te savjetovanjem zaposlenika starijih od 50 – kako onih nezaposlenih, tako i zaposlenih i onih na prijelazu prema mirovini – što postaju sve prisutnija i važnija društvena pitanja.

Provedbom projekta postignuti su svi temeljni ciljevi postavljeni na početku projekta: razvijanje, testiranje i finaliziranje holistički i znanstveno utemeljenog koncepta za inovativno savjetovanje i upravljanje karijerom radno aktivnih odoba starijih od 50.

Uspostavljene su internet stranice (https://www.in50plus.com/hr/sudionici-kolegija/) na četiri jezika sa samoodrživim, javno dostupnim tečajem za samostalno učenje o različitim temema rada sa zaposlenicima 50+.

Voditelj projekta InCounselling50+ na Sveučilištu u Splitu bio je prof. dr. sc. Srećko Goić s Ekonomskog fakulteta u Splitu.

U ovom transnacionalnom projektu Hrvatske, Njemačke, Litve i Poljske, uz Sveučilište u Splitu, sudjelovale su i sljedeće partnerske institucije: Hochschule der Bundesagentur für Arbeit iz Njemačke (koordinatori projekta), CEMEX d.d. iz Hrvatske, MHZ Hachtel GmbH & Co. KG iz Njemačke, Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie i Bombardier Transportation Polska iz Poljske te eMundus iz Litve.

Više detalja o projektu i postignutim rezultatima možete pronaći na internet stranici: https://www.in50plus.com/