Odabir izvora financiranja

Ovdje možete pronaći informacije o različitim vrstama financiranja iz fondova i programa EU, te poveznice putem kojih možete pristupiti pregledu otvorenih natječaja i uputama za prijavu projektnih prijedloga.

a) Funding and Tenders Portal (Participant Portal):

Na Portalu se mogu se pronaći svi otvoreni pozivi u okviru programa Obzor 2020., COSME, 3D Health Programme, te mnogih drugih, kao i sva potrebna dokumentacija za prijavu projektnog prijedloga.

U dijelu ''Search Funding and Tenders'' možete pronaći poziv koji Vas zanima, a možete potražiti i potencijalne partnere (''Partner Search'').

Nacionalne kontaktne točke (NCP)

Nacionalne kontakt točke (National contact points, NCP) su osobe koje se imenuju za svako od područja u okviru Obzora 2020., u gotovo svim državama i pridruženim članicama. Njihova uloga je pružanje savjeta i pomoći prijaviteljima i provoditeljima projekata. Na Portalu možete pretražiti mrežu nacionalnih kontakt osoba i pronaći kontakt povezan sa pozivom koji vas zanima.

b) Erasmus+:

Agencija za mobilnost i programe Europske Unije svake godine raspisuje javni natječaj (Poziv na podnošenje prijedloga u okviru programa Erasmus+) unutar kojeg se navode načini i uvjeti sudjelovanja u programu.

Natječaj se obično raspisuje krajem tekuće godine za sljedeću godinu. Sve potrebne i dodatne informacije mogu se pronaći unutar kategorije Sudjelovanje na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU, u okviru pripadajućeg sektora obrazovanja i osposobljavanja u području visokog obrazovanja.

Za detaljne upute o podnošenju prijava potrebno je proučiti Vodič kroz program Erasmus+, a pri tom je uvijek važno obratiti pozornost da se koristi posljednja verzija vodiča. Preporuča se korištenje engleske verzije Vodiča, koja je dostupna i online, no dostupna je i verzija na hrvatskom jeziku.

Sve otvorene natječaje u okviru programa Erasmus+, s pripadajućim rokovima za podnošenje projektnih prijedloga, možete pronaći ovdje.

e) Strukturni i investicijski fondovi:

Na mrežnim stranicama strukturnih i investicijskih fondova možete pronaći pozive za dostavu projektnih prijedloga u okviru Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 2014.-2020.,  Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., te ostalih programa,  kao i sve važne dokumente i odgovore na često postavljana pitanja o ESI fondovima.

Postoji opcija pretraživanja natječaja po statusu, fondu, području i prijavitelju, a mogu se vidjeti i natječaji u najavi.

Na stranicama je dostupan Indikativni plan objave natječaja u kojem se mogu pronaći natječaji koji su najavi, uključujući indikativni datum njihove objave, iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti, prihvatljive korisnike i partnere, te opis aktivnosti koje su prihvatljive za financiranje.

Često se organiziraju informativne i edukativne aktivnosti o EU fondovima, a informacije o njima najčešće budu objavljene na mrežnim stranicama strukturnih i investicijskih fondova.

d) Korisne poveznice

Općim i specifičnim informacijama o glavnim tijelima financiranja može se pristupiti preko poveznica prikazanih unutar Važni dokumenti i korisne poveznice mrežnih stranica Sveučilišta u Splitu. Također, početkom kalendarske godine Europska komisija objavljuje radni program, u kojem se mogu pronaći najave natječaja za tekuću godinu.