Svečana sjednica vijeća Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije

Na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije tradicionalno je u petak održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća, prigodom koje su rekapitulirane aktivnosti i događanja koja su obilježila proteklu godinu. Sjednici su nazočili predstavnici Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, suradnih ustanova, bivši dekani, professori emeritusi, članovi Senata, kao predstavnik Sveučilišta gostovao je prorektor izv.prof.dr.sc. Željko Radić.

U svom pozdravnom govoru dekan izv.prof.dr.sc. Nikša Jajac prije svega zahvalio se sastavnicama smještenim u zgradi triju fakulteta koji su omogućili FGAG-u da tijekom trajanja radova izgradnje i rekonstrukcije u njihovim prostorima bez prekida održavaju nastavu.

Osvrnuvši se na aktivnosti u području znanosti dekan je istaknuo projekte sufinancirane ili financirane iz vanjskih izvora, znanstveno-umjetničke i istraživačke projekte FGAG-a, a objavljena su ukupno 62 znanstvena i stručna rada u časopisima, sveukupno 30 radova u bazi CCC, 51 rad u WoSCC te 53 rada u Scopusu.

Što se tiče obrazovanja novih generacija, dekan Jajac je s ponosom kazao kako je u protekloj godini promovirano 280 studenta, prediplomskih i diplomskih te 2 doktorskih studija.

Aktivni su na FGAG-u bili i u području međunarodne suradnje pa su tako potpisani sporazumi o suradnji sa sveučilištima u Skopju, Poljskoj i i Firenci, što će rezultirati i zajedničkim projektima. Održane su također brojne radionice, tribine, izložbe, humanitarne akcije i sportske aktivnosti.

U prigodi svečane sjednice  dodijeljene su nagrade za dugogodišnji rad i postignuća tijekom rada: SLAVKU PRLJU, dipl. oec.,  šefu računovodstva, doc. dr. sc. VIŠNJI KUKOČ,  izv. prof. dr. sc. ROBERTU PLEJIĆU i prof. emeritusu  ANTI MIHANOVIĆU za godine marljivog i predanog rada na Fakultetu. 
Nagrađeni su i najbolji studenti u svim studijskim programima po godinama studija.