Close
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja

Raspored programa

Emisija se emitira u svrhu podizanja svijesti o razvnopravnosti spolova. Cilj je govoriti o temama koje su od značaja za razvijanje i poticanje položaja žena u društvu – u poslovnom i svakodnevnom životu. Također, publika će moći čuti priče pripadnica ženskog spola kao inspirativnu podlogu za svoje buduće pothvate. Osim toga, emisiji je svrha dovesti mlade poduzetnice, studentice, poslovne žene, itd, čiji se glas treba čuti kako bi zajedno prokomentirali njihov položaju današnjem društvu i time bili korak bliže razbijanju predrasuda i boljim uvjetima za ravnopravni rast obaju spolova, kako mladih tako i starijih u našem gradu i zajednici.
 
CILJANA PUBLIKA
bez ikakve zadrške usuđujem se reći kako je ciljana publika svi koji žive i dišu! Ravnopravnost spolova je osjetljiva tema i pojava koja u našem društvu još uvijek ima mnogo prostora za ojačati, osnažiti se i postati svakodnevna. Prvenstveno su nam ciljana publika studenti i studentice, mladi koji slušaju radio Kampus, maturanti s kojima sudjelujemo na izradi programa pa i njihovi roditelji. Svi redom trebamo osvijestiti problematiku položaja žena u društvu, bilo da pričamo o djeci, mladima ili odraslima.
Centralna informativna emisija na tjednoj bazi Radio Kampusa, studentskog radija Sveučilišta u Splitu, na gradskoj frekvenciji. Osim dnevnog formata sveučilišnih vijesti, ovaj tjednik donosi presjek najzanimljivijih i korisnih informacija, događanja i tijekova projekata koji su se proteklog tjedna dogodili na Sveučilištu. Emisiji je osnovni cilj i ideja informiranje javnosti o akademskoj zajednici u Splitu, zaposlenicima i suradnicima Sveučilišta u Splitu, aktivnostima Sveučilišta i svih njegovih sastavnica. To su 11 fakulteta, jedna umjetnička akademija te četiri sveučilišna odjela i 4 studija. Budući je nedavno otvoren prvi studij "Komunikacija i mediji" u Splitu, rad sveučilišta će postati još vidljiviji s obzirom da već uključujemo i brucoše s tog studija u program. Ništa manje važne nisu studentske udruge koje svakodnevno serviraju pregršt zanimljivih događanja, radionica, okupljanja, čiji članovi nižu uspjehe na domaćoj međunarodnoj sceni. O njima se trenutno ne može čuti u nijednom eteru, da ne spominjemo izvještavanje u ostalim medijima.

Akademski petak bi trebao biti prilika da sve navedeno, u kratkoj formi, bude servirano lokalnoj javnosti. Tu su i, konačlno, studenti pojedinci koji svojim nesvakidašnjim angažmanom u akademskoj zajednici svjedoče o nekom boljem vremenu za mlade i sveukupno građane Splita. O njima treba izvještavati! Jednostavno rečeno, povećati vidljivost Sveučilišta i njegova djelovanja u lokalnoj zajednici građanima, posebno mladima, potaknuti na djelovanje, inspirirati… Time doprinosimo i jednom od osnovnih ciljeva Sveučilišta – djelovanje za opće dobro prema zajednici i pojedincu. Za cilj ima popularizaciju znanstvene djelatnosti i visokog obrazovanja te njihova doprinosa za pojedince i društvo.
 
 
CILJANA PUBLIKA
 
Studenti, mladi, ali i svi građani Splita koje se informira o aktualnostima Sveučilišta te kojima se pokušava približiti rad Sveučilišta i studenata na svim razinama - profesori u mirovini, doktori znanosti u inozemstvu, studenti na Erasmus projektu u stranim državama koji putem stream-a mogu čuti što im se događa u matičnoj instituciji.

Imate pitanje? Tu smo!