Close
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
28.4.2022.
Sveučilište u Splitu ostvarilo izniman pomak na Times Higher Education Impact rang listi Photo Gallery
ranking-dataset-share.jpg sl2_lokacija_kampus.jpg sl3.jpg sl4.jpg sl5.jpg sl6.jpg

Goals

  • Cilj 17

Ove je godine u rangiranju sudjelovalo ukupno rekordnih 1524 institucije iz 110 zemalja. Sveučilište u Splitu po prvi je put rangirano za svih 17 ciljeva održivog razvoja, a ostvaren je i napredak u 10 ciljeva u kojima smo bili rangirani prethodne godine.

Suradnje su ključne u ostvarenju ciljeva održivog razvoja te stoga posebno veseli što smo upravo u Partnerstvima za ciljeve ostvarili najveći skok u odnosu na prethodnu godinu te smo rangirani od 201.-300 mjesta od 1438 institucija.  Prema broju ostvarenih bodova sljedeći slijede Zdravlje i blagostanje (301.-400. mjesta), Održivi gradovi i zajednice (201.-300. mjesto), Kvalitetno obrazovanje (401.-600. mjesto) te Dostojanstven rad i gospodarski rast (401.-600. mjesto) Prepoznati su naši doprinosi ciljevima Očuvanje vodenog svijeta (201.-300.), Odgovor na klimatske promjene (301.-400.) te  Mir, pravda i snažne institucije (301.-400.), koji su ujedno i u skladu s orijentacijom, misijom i vrijednostima koje dijelimo s našim partnerima unutar alijanse Europsko sveučilište mora.

Temeljem rezultata u Partnerstvu za ciljeve te tri dodatna cilja s najvećim ostvarenim brojem bodova sastavljena je i globalna lista na kojoj smo zauzeli 401.-600. mjesto, što predstavlja porast od 400 mjesta i poticaj za daljnji napredak u svim segmentima našeg djelovanja, u obrazovanju, istraživanju i razvoju, doprinosu zajednici i odgovornom poslovanju. Uz brojne suradnje, projekte i međunarodne aktivnosti vrednovano je i javno godišnje izvješće i web stranica o održivosti kroz koje nastojimo prikazati naš rad te motivirati naše studente, djelatnike i širu zajednicu na još veći doprinos održivosti okoliša, društva i gospodarstva.

Održivost je jedno od temeljnih načela u Strategiji Sveučilišta, a sudjelovanje u ovom rangiranju omogućava nam kontinuirano praćenje doprinosa društvu, usporedbu i razmjenu praksi s najboljim sveučilištima. Ovogodišnje je rangiranje objavljeno na Times Higher Education Impact and Innovation Summitu u Stockholmu pod nazivom "Što čini uspješnu inovacijsku klimu?", u okviru kojeg je više od 300 delegata iz cijelog svijeta inspirativno raspravljalo o stvaranju uspješnih inovacijskih ekosustava, uz poticanje raznolikosti i održivih praksi, na korist studenata i društva u cjelini.

Poveznica na rezultate THE University Impact Rankings 2022: https://www.timeshighereducation.com/rankings/impact/2022/overall#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/undefined

All newsNext

Imate pitanje? Tu smo!