Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
19.4.2024.
2. hrvatski kongres medicine životnog stila s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Od teorije do prakse“

Ciljevi

  • Cilj 3
  • Cilj 4
  • Cilj 17
2. hrvatski kongres medicine životnog stila s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Od teorije do prakse“ održat će se od 26. do 28. travnja 2024. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Organizatori kongresa su dvije sastavnice Sveučilišta - Medicinski fakultet i Kineziološki fakultet.

Kongres okuplja znanstvenike i praktičare iz područja biomedicine, kineziologije, nutricionizma i psihologije, u timskom radu i oko nove grane medicine - medicine životnog stila. Medicina životnog stila je na znanstvenim dokazima utemeljena nova grana medicine, koja je usmjerena upravo na omogućavanje usvajanja i dugotrajnog održavanja zdravih životnih navika pojedinaca i zajednice. Koristi se u prevenciji, liječenju i poboljšanju tijeka svih kroničnih nezaraznih bolesti. 

U fokusu se nalaze intervencije koje se provode u šest domena, a to su pravilna prehrana, tjelesna aktivnost i vježbanje, upravljanje stresom i briga za mentalno zdravlje, smanjenje i prestanak uporabe sredstava ovisnosti, zdravo spavanje te društvena povezanost i pozitivni međuljudski odnosi. Upravo će ovih šest stupova medicine životnog stila biti glavne teme kongresa, čiji je naziv “Od teorije do prakse“.

Više informacija pronađite u letku i programskoj knjižici kongresa.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!