Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
3.4.2023.
GEORGE MATELJAN – Pionir zdrave prehrane

Ciljevi

  • Cilj 3
  • Cilj 4
  • Cilj 17

S velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na novi susret bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu.

Susret će se održati 5. travnja (srijeda) 2023. godine s početkom u 17.30 sati u amfiteatru KTF-a (A0-2), Ruđera Boškovića 35, Split, uz projekciju dokumentarnog filma pod nazivom:  

"GEORGE MATELJAN – Pionir zdrave prehrane" 

Projekciju će otvoriti gospodin Tonći Jukić, urednik Radio Sunca. Po projekciji, kratke komentare će dati i prof. dr. sc. Irena Drmić Hofman kao recenzentica, alpinist i putopisac Stipe Božić kao glavni redatelj scenarist i snimatelj te direktor Centra izvrsnosti George Mateljan u Splitu, Željko Petrović kao izvršni producent filma.

Dokumentarni film o životu i radu gospodina GEORGE MATELJANA hrv/eng, jednog od pionira zdrave hrane i svjetski poznatog autora. Film je sniman u Splitu, Osijeku, Zagrebu i USA (Washington, San Francisco, Havaji, Los Angeles, New York) na studijskom putovanju "Prehrana i zdravlje", organiziranom kao zahvala stručnjacima i znanstvenicima koji su doprinijeli objavljivanju hrvatskog izdanja knjige Najzdravije namirnice svijeta. Cilj putovanja bio je posjet i upoznavanje s radom neprofitne George Mateljan Foundation for the World's Healthiest Foods; najnovijim nezavisnim znanstvenim istraživanjima o utjecaju prehrane na zdravlje; snimanje jubilarne 300-te  emisije Radio Sunca: "Mediteranske najzdravije namirnice svijeta", uživo iz studija u Splitu i Havajima; radom i djelom gosp Georga Mateljana te snimanje dokumentarnog filma.

 

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!