Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
22.3.2024.
Izložba vizualnog umjetnika Lea Katunarića Kadelea u Sveučilišnoj galeriji

Ciljevi

  • Cilj 11
Izložba vizualnog umjetnika Lea Katunarića Kadelea pod nazivom "Proizvodnja djetinjstva" otvara se u srijedu, 27.ožujka u 19 sati u Sveučilišnoj galeriji, R. Boškovića 31.
Kustos izložbe je izv. prof. dr. sc. Dalibor Prančević koji će predstaviti umjetnika i njegov dosadašnji rad. Bogati postav uključuje radove na dvije etaže Galerije, a Katunarić splitsku izložbu gradi na svom specifičnom umjetničkom scenariju, složenog konteksta uključujući, kao i dosad u svom umjetničkom radu, tematske osobne preokupacije i provokacije objedinjene u promišljenoj vizualnoj formuli.

Iz teksta Dalibora Prančevića:

„…Djetinjstvo se obično uzima sigurnim i tobože postojanim pribježištem. No djetinjstva su razna, a spona s njima, čak i ako je duboko potisnuta, ostaje permanentna. Na izložbi znakovita naslova Proizvodnja djetinjstva, LK Kadele okuplja i umrežuje nekoliko radova kao važne refleksije kojima sebi i drugima prispodobljuje vlastiti život, odnosno objedinjenu njegovu povijest i sadašnjost. Rekao bih obrise svoje simboličke biografije! On to ne radi linearno nego skokovito na način da na emotivne točke svoga djetinjstva vezuje one točke koje su mu bitno obilježile - ili usmjerile - druga životna razdoblja, od mladenaštva nadalje…“

Izložba će biti otvorena do 19. travnja 2024.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!