Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
20.4.2023.
Još jedan uspješan ZORH na Kemijsko-tehnološkom-fakultetu Galerija slika
IMG_4231.JPG IMG_4251.JPG IMG_4258.JPG IMG_4263.JPG IMG_4267.JPG IMG_4272.JPG IMG_4279.JPG IMG_4289.JPG IMG_4305.JPG IMG_4315.JPG IMG_4326.JPG IMG_4329.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 6
  • Cilj 7
  • Cilj 9
  • Cilj 11
  • Cilj 12
  • Cilj 13
  • Cilj 14
  • Cilj 15
  • Cilj 17

Četvrti Međunarodni susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj (ZORH) održava se u četvrtak na Kemijsko-tehnološkom fakultetu. Svečanom otvaranju, nazočili su prorektor za znanosti i inovacije Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Igor Jerković, dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta prof.dr.sc. Matko Erceg i gradonačelnik Grada Splita prof. dr. sc. Ivica Puljak.

ZORH je međunarodna konferencija koju su organizirali studenti i time je njen značaj još veći. Prilika im je to za susret s budućim poslodavcima koji se bave temom zaštite okoliša Sveučilište se pak upravo ovakvim događajima nastoji internacionalizirati i postići još bolji plasman na rang listi Time Higher Education te po ciljevima Ujedinjenih naroda, primjerice zaštite voda i okoliša  ili partnerstvom do cilja– kazao je prorektor Jerković čestitavši organizatorima na uspješnoj konferenciji, značajnoj za Sveučilište, ali i cijelu regiju.

DekanErceg nije krio ponos što po četvrti put organiziraju susret koji tematizira zaštitu okoliša.

Inicijativa naših studenata postaje već tradicija i ima veliku podršku svih dionika. Važna poruka koju želimo poslati je da naš grad, naše Sveučilište i studenti stoje iza ovog projekta, kojemu je fokus zaštita okoliša i održivog razvoja. Na našem fakultetu već pedesetak godina imamo studijske programe za zaštitu okoliša i potreba za takvom edukacijom je stalna. Isto tako potreba za takvim radnim mjestima bit će u budućnosti sve veća – istaknuo je dekan Erceg.

Organizatorima je čestitao i gradonačelnik Puljak kojeg posebno veseli što su skup organizirali mladi ljudi koji su otvoreni prema novi tehnologijama.

- Ovo je jedna od najvažnijih tema u danas u svijetu, a Split ima ambiciju postati najzeleniji grad na ovom području. Vodimo računa o zelenim i održivom politikama i želimo se razvijati u tom smjeru - poručio je Puljak koji smatra da će očuvanje okoliša u velikoj mjeri ovisiti koliko smo spremni koristiti moderne tehnologije.

Predsjednica organizacijskog odbora 4. Međunarodnog ZORH susreta studentica KTF-a, Jelena Sedlar kazala je kako su na ovogodišnjem susretu uspjeli okupiti znanstvene stručnjake i preko 150 studenata koji će diskutirati na temu zaštite okoliša.

Susret nije bilo lako organizirati, ali zadovoljstvo svih okupljenih je nagrada za sav trud koji smo uložili - poručila je Jelena.

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!