Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
22.12.2023.
Mapiranje dionika plave ekonomije regije Dalmacije - Inicijativa OTIMEDT

Ciljevi

  • Cilj 17
Sveučilište u Splitu upravo je završilo s izradom mapiranja dionika iz područja plave ekonomije regije Dalmacije koje je izrađeno u sklopu Inicijative OTIMEDT (“Razmjena tehnoloških inovacija u plavoj ekonomiji između regije Dalmacije i Tronderlag”).
 
Glavni cilj Inicijative je uspostava bilateralne suradnje dionika plave ekonomije između regije Tronderlag (Norveška) i regije Dalmacije (Hrvatska).
 
Navedena mapiranja će biti podloga za organiziranje bilateralnih događanja (virtualno i uživo) između dionika u svakoj regiji kako bi se povećala mogućnost suradnje i razmjena iskustava i najboljih praksi u području plave ekonomija.
 
O izvješću mapiranja dionika plave ekonomije regije Dalmacije
 
Ovo izvješće daje pregled dionika u ekosustavu oceanske tehnologije u regiji Dalmaciji. Oceanska tehnologija je u ovom izvješću definirana kao tehnologija za razvoj morske i pomorske industrije. Osim tvrtki, izvješće također obuhvaća regionalna okruženja za istraživanje i razvoj i laboratorijsku infrastrukturu, mreže, forume i javne aktere.
 
Tvrtke koje razvijaju i prodaju pomorsku i morsku tehnologiju
 
U Dalmaciji smo identificirali 119 tvrtki u ekosustavu plave ekonomije u regiji Dalmaciji. Tvrtke su imale ukupni prihod od 526,67 milijuna EUR i zapošljavaju 4569 djelatnika od 2022. U izvješću, 72 identificirane tvrtke nalaze se u Splitsko-Dalmatinskoj županiji, dok se preostalih 47 nalazi u općinama uz obalu Dalmacije (županije Zadarska, Šibensko-Kninska, Dubrovačko-Neretvanska).
 
Navedeni subjekti imaju oceansku tehnologiju kao područje fokusa, bilo to u potpunosti ili djelomično.
Ostale identificirani dionici možete pronaći u online verziji izvješća.
 
Ovo će se izvješće redovito ažurirati kako bi se osigurala relevantnost izvješća.
 
Bilateralna inicijativa OTIMEDT financirana je u okviru Fonda za bilateralne odnose EGP i Norveškog financijskog mehanizma za razdoblje 2014. - 2021.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!