Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
25.4.2024.
Održan SEA-EU Staff Week „Mental Resilience in the academic environment“

Ciljevi

  • Cilj 3
  • Cilj 17
Od 16. do 18. travnja travnja 2024. u prostorijama Spinit inkubatora trajao je SEA-EU staff week pod nazivom Mental resilience in the academic environment.

Izazovi današnjice prije svega su izazovi za mentalno zdravlje, stoga  je mentalno zdravlje sve važnija tema, a svijest o tome raste iz dana u dan. No, koliko je akademska zajednica zaštićena od modernih boljetica koje se ne vide i je li uopće? Sve više poslodavaca postaje svjesno važnosti brige o ovom aspektu kod svojih zaposlenika, stoga je SEA-EU nizom predavanja i radionica ponudio moguće odgovore na najčešća pitanja, ali i otvorio put daljnjim suradnjama i produbljivanjima određenih tema.

Događaj je otvorio prof. dr. sc. Zoran Đogaš, prorektor za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju i suradnju s lokalnom zajednicom, dok je Antonia Peroš, mag. psych. moderirala program. Nakon međusobnog upoznavanja i predstavljanja prof. dr. sc. Zoran Đogaš održao je predavanje o važnosti sna za mentalno zdravlje pri čemu su sudionici (budni!) mogli ispitati kvalitetu svojeg sna. Zanimljivu radionicu pod nazivom Reconciliation of work and personal time - well-being at work održao je izv. prof. dr. sc. Darko Hren s Filozofskog fakulteta. Kroz tehnike opuštanja provela nas je Antonia Peroš, a još jednu introspektivnu radionicu na temu Mental Resilience in the academic environment održala je prof. Varja Đogaš s Medicinskog fakulteta. Posljednji dan obilježilo je predavnje dr. med. Tanje Dragun, Self-care through the adoption of healthy habits koja je ukazala na važnost brige o sebi kroz prihvaćanje zdravih navika i usvajanje malih koraka.

Staff week se zaokružio grupnom raspravom o primjenjivanju tehnika za održavanje mentalnog zdravlja, važnosti potrebe podizanja svijesti o mentalnom zdravlju među zaposlenicima i studentima te potrebi pružanja snažnije podrške poslodavaca kao standarda kada je u pitanju mentalna dobrobit svih članova akademske zajednice.
 
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!