Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
20.12.2022.
Održana svečana promocija Sveučilišnog odjela za studije mora! Galerija slika
IMG_9669.JPG IMG_9674.JPG IMG_9675.JPG IMG_9687.JPG IMG_9736.JPG IMG_9739.JPG IMG_9753-2.JPG IMG_9758.JPG IMG_9760.JPG IMG_9768.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4

Svečana promocija sveučilišnih prvostupnika/ica i magistara/i inženjera/ki koji su svoj studij završili na Sveučilišnom odjelu za studije mora održana je u utorak, 20. prosinca u velikom amfiteatru Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Sve okupljene uvodno je pozdravila doc. dr. sc. Maja Krželj, pročelnica Odjela, kazavši kako je ovo svečani i radosni trenutak ne samo za promovente i njihove obitelji, prijatelje već i za profesore, djelatnike, suradnike Odjela koji su ih pratili i bodrili tijekom studija.

- Kroz godine studiranja stekli ste specifična znanja i vještine, a vaši uspjesi su najbolja potvrda značaja naših studijskih programa. Svi znamo da je ljubav prema moru naša poveznica i glavni razlog zbog kojeg ste došli na naš Odjel, te da vas more inspirira na isti način kao i onda kada ste odlučivali o svom pozivu. Imamo zajedničku misiju da mora i oceane što bolje istražimo i upoznamo te očuvamo za buduće generacije. Nadam se i vjerujem da će svaki od vas dati svoj doprinos u toj zajedničkoj misiji na radnim mjestima na kojima ćete imati priliku pokazati svoju stručnost i svoje sposobnosti – poručila je danas promoviranim studentima pročelnica Krželj.

Promovente je pozdravio i čestitao im na postizanju važnog životnog cilja i prof. dr. sc. Nikša Jajac, prorektor Sveučilišta u Splitu za infrastrukturu.

- Sveučilišni odjel za studije mora dio je Sveučilišta na koji smo posebno ponosni. Vi koji sada završavate svoj studij bit ćete oni koji ćete čuvati naše more i brinuti se o svemu što je važno za pomorsku državu kao što je to Hrvatska, i to je važna zadaća našeg Sveučilišta – kazao je prorektor Jajac pozvavši ih na nastavka školovanja na diplomskoj te postdiplomskoj razini. Naglasio je važnost studija koji se izvode na ovom Odjelu u kontekstu članstva splitskog sveučilišta u alijansi Europsko Sveučilište mora SEA EU, koja upravo gaji svoj posebnosti vezane uz more, život od mora, i život uz more.

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!