Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
8.3.2024.
Otvaranje izložbe radova županijskog natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola LIK 2024 Galerija slika
PLAKAT LIK 2024.jpg Pozivnica za LIK 2024.jpg

Ciljevi

  • Cilj 11
  • Cilj 17
Otvaranje izložbe LIK 2024, na kojoj će se predstaviti radovi županijskog natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna, održat će se u ponedjeljak, 11. ožujka, s početkom u 19 sati, u Sveučilišnoj galeriji, Ruđera Boškovića 31.

Naziv ovogodišnjeg zadatka bio je „Suvremena školska uniforma“. Učenici su imali zadatak osmisliti, provesti, ostvariti i vrednovati likovni rad na temelju istraživanja modne tematike. Zadatak je bio što uvjerljivije prikazati proporcije ljudskog tijela, te vodenim bojama, primjenjujući svijetlo-tamni kontrast, ritam boja i oblika, dizajnirati i slikati suvremenu školsku uniformu. Za drugi dio zadatka učenici su koristili digitalnu kameru i aplikaciju Pixelcut, pomoću koje su svoj rad aplicirali u interijer ili eksterijer škole.

Sudjelovalo je 26 osnovnih škola i dvije srednje škole. Za županijsku izložbu izabrano je 23 rada (koji će biti izloženi), a županijsko povjerenstvo je za državnu izložbu odabralo 6 rada.
Natjecanje organizira Ministarstvo znanosti i obrazovanja/Agencija za odgoj i obrazovanje te osniva i imenuje glavno povjerenstvo za provedbu županijskog natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola. Županijsko povjerenstvo se sastoji od predsjednika povjerenstva i četiri člana, i dužna je provesti izložbu i selektirati radove koji idu dalje na državnu razinu.
Nakon održanog školskog natjecanja, zaduženo školsko povjerenstvo odabire tri rada koje šalje na županijsko natjecanje.

Prema postignutim rezultatima županijskog natjecanja, određuje se koja škola je domaćin i tko su članovi povjerenstva. Ove godine Osnovna škola Kamen-Šine je domaćin županijskog natjecanja- izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna- LIK 2024.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!