Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
29.1.2024.
 Prijem za članove splitskog startupa DotYourSpot X Yellow Dot Galerija slika
IMG_3925.JPG IMG_3931.JPG IMG_3936.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 9
Prof. dr. sc. Dragan Ljutić rektor Sveučilišta u Splitu je u ponedjeljak 29. siječnja održao prijem za članove splitskog startupa DotYourSpot X Yellow Dot, Zlatka Kovačića, Karla ĐuderijuŠimu Jozipovića, koji su sredinom siječnja svoja tehnološka rješenja uspješno predstavili na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike Consumer Electronics Expo CES 2024 u Las Vegasu.

Uz rektora Ljutića, s velikim uspjehom mladih Splićana upoznao se i dr. sc. Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave, prof. dr. sc. Bosiljka Britvić Vetma, prorektorica za pravna pitanja, Ivana Pletković, pročelnica Ureda rektora, a kako je ovaj startup i korisnik infrastrukture i stanar UNIST Tehnološkog parka - SpinIT inkubatora, sastanku je nazočio i prof. dr. sc. Tomislav Kilić, direktor Tehnološkog parka.

CES se održava svake godine u Las Vegasu i jedno je od najprestižnijih mjesta gdje se predstavljaju nove potrošačke tehnologije mjesecima ili ponekad godinama, prije nego što budu dostupni za kupnju. Na sajmu su izložena najnovija dostignuća i gadgeti u području osobne tehnologije, prijevoza, zdravstvene zaštite, održivosti i još mnogo toga, s rastućom upotrebom umjetne inteligencije.

Na ovogodišnjem sajmu CES, u dijelu Eureka Park, svoja rješenja po prvi put je predstavio DotYourSpot x YellowDot, koji razvija različite proizvode za uslužne djelatnosti, kao što su nadzor skladišta, praćenje popunjenosti objekata, sustav upravljanja rezervacijama, plaćanja…
Mladi Splićani mogu biti iznimno zadovoljni svojim predstavljanjem jer su interes za suradnjom s njima iskazali svjetski giganti poput japanskog Suntory Holdinga (jedan od najvećih svjetskih distributera pića), Hyatt Hotels Corporation (jedan od najvećih hotelskih lanaca na svijetu) te tehnološki giganti Amazon, Google i Panasonic.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!