Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
9.2.2024.
Studenti Ekonomskog fakulteta kroz božićnu humanitarnu akciju „Djeca za djecu“ prikupili donaciju za udrugu „Anđeli“ Galerija slika
IMG_4208.JPG IMG_4218.JPG IMG_4234.JPG IMG_4243.JPG IMG_4267.JPG IMG_4311.JPG IMG_4315.JPG IMG_4321.JPG IMG_4333.JPG

Ciljevi

  • Cilj 1
  • Cilj 4
  • Cilj 17
Primopredaja donacijskog čeka za sredstva koja su studenti Ekonomskog fakulteta u Splitu kroz božićnu humanitarnu akciju „Djeca za djecu“ prikupili za „Anđele“, udrugu roditelja za djecu najteže tjelesne invalidnosti i djecu s teškoćama u razvoju, održala se u prostorijama Fakulteta u petak, 9. veljače, uz nazočnost prof. dr. sc. Vinka Muštre, dekana Ekonomskog fakulteta, prodekanice prof. dr. sc. Smiljane Pivčević; Dijane Aničić i Anke Đikić iz Udruge te studenata sudionika akcije.

Naime, u okviru kolegija „Upravljanje manifestacijama“ studenti studija Turizam umjesto pisane izrade poslovnog plana manifestacije mogu izabrati da, pod mentorstvom prof. dr. sc. Smiljane Pivčević, organiziraju humanitarnu manifestaciju. Na taj način svoje teorijsko znanje primjenjuju na stvarnoj manifestaciji koja, uz praktično iskustvo, kod studenata osnažuje i osjećaj za društveno odgovorno poslovanje.
I ovog su puta ostvarili izvrsne rezultate te su uspjeli su prikupiti rekordnih 7.922,22 € koje su predali predstavnicima udruge „Anđeli“.
Uz koordinaciju i vođenje od strane studenata, u akciji su sudjelovala i djeca iz splitskih vrtića Calimero, Čarobni pianino, Kremenko, Dobri, Smokvica (Kaštel Kambelovac), Pčelice, Stars, Zvjezdice, Ribice i Šestanovac te učenici srednje Graditeljsko-geodetske tehničke škole. Oni su izrađivali božićne ukrase i čestitke, a koje su zajedno s igračkama, rukotvorinama i ostalim doniranim artiklima te srećkama za lutriju studenti prodavali na štandu u trgovačkim centrima City Centre One, Joker te Mall of Split u prosincu 2023. godine. 

Uz to, preko 90 tvrtki, poduzeća i obrta sudjelovalo je donacijama različitih proizvoda i usluga koji su bili nagrade u lutriji na štandovima. Osim navedenoga, studenti su pripremili pub kviz, aukciju sportskih dresova te prvi humanitarni turnir - košarku 3×3 i 3v3 male branke, a dodatno su se prikupljale i novčane donacije i to u predviđenim kutijama na Ekonomskom fakultetu u Splitu, te uplatama na račun.
Od 2010. godine kada su prvi studenti predložili ovakav način rada, deset je generacija studenata organiziralo razne događaje i aktivnosti; od humanitarnih koncerata, sportskih natjecanja, zabavnih događanja do online aukcija, pub kvizova, nagradnih igara te su do sada prikupili i donirali više od 50 000 eura za potrebitu djecu.

Naziv akcije „Djeca za djecu“ simbolizira činjenicu kako smo svi u duši djeca i takvog neiskvarenog srca studenti pristupaju projektu kako bi pomogli potrebitima. Ovaj put odabrali su udrugu „Anđeli“. Uz sve navedeno akcija ima za cilj potaknuti i druge studente kako bi slijedili ovaj primjer i nastavili ovu, sada već, fakultetsku tradiciju, kao i princip pomaganja potrebitima u nastavku svog profesionalnog i osobnog života.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!