Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
27.5.2024.
Svečano proslavljen Dan Prirodoslovno-matematičkog fakulteta! Galerija slika
IMG_8439.JPG IMG_8441.JPG IMG_8443.JPG IMG_8449.JPG IMG_8461.JPG IMG_8468.JPG IMG_8474.JPG IMG_8485.JPG IMG_8488.JPG IMG_8490.JPG IMG_8494.JPG IMG_8529.JPG IMG_8532.JPG IMG_8548.JPG IMG_8568.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4
Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF) u petak, 24. svibnja, proslavio je svoj dan, odnosno 79. godišnjicu postojanja, na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća u velikom amfiteatru Zgrade tri fakulteta. 

Tom prigodom prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, istaknuo je važnu ulogu PMF-a u obrazovanju nastavničkih kadrova, a posebno se osvrnuo na stipendiranje studenata koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima. Kazao je kako je PMF stabilna i jaka sastavnica Sveučilišta, koja daje izniman obol u gradnji boljeg društva, odnosno grada, županije i domovine. Pozvao je studente da iskoriste mogućnosti odlaska na inozemne institucije u okviru alijanse SEA EU, ali i programa mobilnosti, da vide kako je vani te da se vrate u domovinu obogaćeni novim iskustvima. 

U svom obraćanju prof. dr. sc. Mile Dželalija, dekan PMF-a, osvrnuo se na izvrsne rezultate i postignuća koje su ostvarili djelatnici i studenti Fakulteta na dobro akademske i šire zajednice. Ustvrdio je kako ima mjesta i za napredak te kako je u tom pogledu izniman doprinos sinergije i suradnje između fakultetskih odjela te s institucijama iz Hrvatske i inozemstva. 

Prigodna poruka dekana prof. dr. sc. Mile Dželalije

Prodekan doc. dr. sc. Gordan Radobolja u svojoj prezentaciji istaknuo je kako PMF danas ima 160 zaposlenika u nastavi, od čega 77 u znanstveno-nastavnom zvanju. Posebno je naglasio kako se studijski programi Fakulteta na svim razinama stalno mijenjaju u skladu sa suvremenim okruženjem držeći korak s tržištem rada. Posebno veseli što je broj upisanih studenata na PMF svake godine sve veći, te ih je ove akademske godine preko tisuću na svim studijskim programima.

- Povećanje broj studenata zasigurno možemo zahvaliti brojnim aktivnostima djelatnika i studenata prema učenicima kako srednjih, tako i osnovnih škola. Također vrijedi notirati kako tome pridonosi i raznovrsnost naših studijskih programa, široke mogućnosti nastavka studija na diplomskoj razini, potreba za kadrom kojeg obrazujemo, odnosno vrlo visoka stopa zapošljivosti naših studenata… - među ostalim je kazao prodekan Radobolja.

Prodekan doc. dr. sc. Tomislav Rončević, prikazao je iznimnu znanstvenu produktivnost na Fakultetu. Istaknuo je mnogobrojne kompetitivne znanstveno-istraživačke kao i stručne projekte na nacionalnoj i europskoj razini te značaj institucijskih projekata kojih je ukupno 46, u vrijednosti većoj od 270 tisuća eura, a u njih je uključeno preko 100 zaposlenika. Iznimno puno je u proteklih godinu dana odrađeno na Fakultetu u vidu popularizacije znanosti pa uz mnogobrojne aktivnosti na Festivalu znanosti i Noći istraživača, studenti su učenicima držali besplatne pripreme iz fizike za maturu, a ove godine zabilježili su i rekordan broj prijava, njih čak 1060. Studenti su s nastavnicima održavali i pripreme za maturu iz kemije, te za Državno prvenstvo iz kemije, a sudjeluju i u projektu RaSTEM. Također, studenti PMF-a su za projekt „Pod zvijezdama“ prošle godine zaslužili i Rektorovu nagradu. 

Dan Fakulteta je bio prigoda i da se dodijele nagrade i priznanja.
Rektoru Ljutiću je uručeno posebno priznanje za doprinos rastu i razvoju Fakulteta, a prema riječima dekana Dželalije,  riječ je o rektorovoj nepokolebljivoj brizi i potpori za dobro mladih, za studente, asistente, više asistente te docente u ranoj fazi karijernog razvoja kako bi mogli na najbolji mogući način raditi i stvarati budućnost za sve nas.

Popis svih nagrađenih možete vidjeti OVDJE.
Čestitke svima!!!
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!