Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
16.4.2024.
Uspješno završen konzorcijski sastanak partnera projekta ERA FABRIC! Galerija slika
IMG_4990.jpg IMG_4999.jpg IMG_5030.jpg thumbnail_IMG_4883.jpg

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 17
U četvrtak i petak, 11. i 12. travnja, uspješno je održan sastanak partnera Obzor projekta ERA FABRIC u prostorijama Tehnološkog parka Sveučilišta u Splitu.

ERA FABRIC okuplja inovacijske stručnjake, odnosno partnere sa Sveučilišta Masarykov iz Češke, EURECAT-a iz Španjolske, Consiglio Nazionale delle Ricerche iz Italije, INESTEC-a iz Portugala, Trondheim Tech Port-a iz Norveške, Varšavskog Tehničkog Sveučilišta iz Poljske, Nord-West Regionalne agencije iz Rumunjske, Ecoplus-a iz Austrije, ART-ER-a iz Italije i Sveučilišta u Splitu, te predstavlja iskorak u stvaranju mreže centara znanja i razvoja unutar Europskog istraživačkog prostora (ERA Hubs).

Tijekom prvog dana događanja razrađeni su radni paketi samog projekta i zajedničkim snagama inovacijskih stručnjaka su uspješno određene definicije ERA Hub-ova. Dogovorene su radionice koje će se održati sredinom svibnja, a okupit će različite profile dionika na europskoj razini, točnije predstavnike akademije, industrije, donosioca politika i civilnog društva. Realizacijom ovih radionica želi se postići konsenzus za donošenje preporuka za Europski istraživački prostor (European Research Area - ERA) s ciljem detektiranja i definiranja dodatnih ERA Hub-ova.
 
Drugi dan sudionicima su se pridružili hrvatski dionici iz tvrtke Aluflexpack, Mande Miošić Pavičić, stručnjakinja za održivost i razvoj i Lucija Henjak, analitičarka marketinga i upravljanja proizvodima, koje su održale predavanje na temu inovacijskih kultura unutar tvrtke.
Boris Golob, direktor Znanstveno- tehnološkog parka STEP RI Sveučilišta u Rijeci predstavio je projekt EDIH ADRIA, kroz koji se pruža potpora jačanju europske konkurentnosti i zelenoj tranziciji s ciljem postizanja klimatske neutralnosti do 2050. godine te razvoj u smjeru- tehnološke suverenosti EU.

Ovo je drugi u nizu konzorcijskih sastanaka, dok će se idući održati u Varšavi u organizaciji Tehničkog Sveučilišta.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!