Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
14.3.2024.
Već treću godinu zaredom uspješno održan UNIST Career Speed Dating! Galerija slika
IMG_5647.JPG IMG_5675.JPG IMG_5690.JPG IMG_5699.JPG IMG_5701.JPG IMG_5708.JPG IMG_5711.JPG IMG_5716.JPG IMG_5719.JPG IMG_5723.JPG IMG_5727.JPG IMG_5736.JPG IMG_5738.JPG IMG_5743.JPG IMG_5746.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 8
  • Cilj 17
Već treću godinu zaredom uspješno se održao UNIST Career Speed Dating, zanimljiva kombinacija brzog spoja (eng. speed date) i razgovora za posao, na kojoj su se studenti u pet minuta imali priliku predstaviti poslodavcima. Manifestacija je održana u četvrtak, 14. ožujka u SPINIT inkubatoru Sveučilišta u Splitu, u organizaciji Ureda za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Sveučilišnog odjela za stručne studije.

Ivana Hrkač sa Sveučilišnog odjela za stručne studije, studentica 4. godine studija Menadžment trgovine i turizam nije krila oduševljenje ovim događanjem i na njemu sudjeluje već treći put.
- Ove godine sudjelujem i u organizaciji te me veseli što su se studenti opet odazvali u velikom broju. Neki koji su primjerice prošle godine imali veliku tremu i bojali se predstavljanja poslodavcima, posebno oni kojima je to bi prvi razgovor za posao u životu, vratili su se što je jako pozitivno i raduje nas sve. Pošto se sve odvija sve vrlo opušteno i brzo, već nakon prvog razgovora kolege steknu samopouzdanje  - kazala je Ivana Hrkač.

Studenti na ovaj način dobivaju priliku uvježbati i poboljšati svoje predstavljanje u poslovnom svijetu, ali i pronaći stručnu praksu te čak i stalno zaposlenje. To nam je potvrdio i Antonio Miličević iz firme Deltron, koji je rekao kako su studenti koji dolaze na ovu manifestaciju visoko motivirani za rad i spremni upijati nova iskustva.
- Prošle godine smo bili ugodno iznenađeni odazivom i kvalitetom kandidata, nekoliko njih i danas radi kod nas. Kod ovakvog tipa razgovora, najvažniji je prvi dojam, a svima bih poručio da budu autentični i iskreni - ustvrdio je Miličević.

Događaj su otvorili u ime Sveučilišta u Splitu prorektor za strateško planiranje i upravljanje prof. dr. sc. Boris Maleš i pročelnik Sveučilišnog odjela za stručne studije dr. sc. Petar Pepur te voditeljica Ureda za upravljanje karijerama Antonia Peroš.

Prorektor Maleš je istaknuo kako splitsko sveučilište sa svojim sastavnicama već duži niz godina radi na uspostavljanju bliže suradnje s gospodarstvom, a upravo je koncept nastavnih baza omogućio studentima da se susretnu s realnim sektorom i u renomiranim tvrtkama odrade svoju stručnu praksu. Na taj način studenti mogu upoznati svoje buduće poslodavce već tijekom studija, dok poslodavci sudjeluju u njihovom obrazovanju.

Pročelnik Petar Pepur je kazao kako se na ovogodišnju manifestaciju prijavilo 50 studenata a ovakve manifestacije su važne u procesu njihove edukacije jer stječu realno iskustvo i kontakte, čime otvaraju vrata u poslovni svijet koji ih čeka nakon diplomiranja.

Poslodavci koji su sudjelovali na trećem UNIST Career Speed Datingu: Centaurus, Studentski Centar Split, Foteinos, Laguna trade,  Adriatic.hr, Intenational Medical Corps, UHY HB Ekonom, Retoi, Deltron, Tommy, Zagrebačka banka, Adriatic osiguranje, Promoplan, Promotion & Events, Studenac.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!