Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
26.8.2021.
Za kraj ljeta bogat likovni program na splitskom sveučilištu  u  Sveučilišnoj  galeriji Vasko Lipovac

Nakon kraće ljetne stanke Sveučilišna galerija ponovno otvara vrata sa dvije izložbe u  suradnji sa splitskom Galerijom Brešan i njezinim  voditeljem Igorom Brešanom. 

Otvorenje izložbi održat će se u ponedjeljak 30. kolovoza u 20:30.

Izložba Hiperrealisti bit će  postavljena u prizemlju Galerije,  a  bogati likovni postav uključuje trinaest  (13) hrvatskih akademskih slikara koji će se predstaviti sa po dva rada.

Izložba Hiperrealisti -Izlagači:

Loara Blažević (Split), Ana Bošković Freund (Split), Jadranka Fatur (Zagreb), Vlado Jakelić (Zagreb), Ratko Janjić Jobo (Zagreb), Marijana Muljević (Zagreb), Zdravko Milić (Labin), Sanja Jureško (Rijeka)

Dijana Lukić (Rijeka), Daria Lepkova (Munchen/ Split), Sebastijan Dračić (Zagreb), Ivica Vlašić (Livno)

Stjepan Šandrk (Zagreb).

 

Zanimljiv postav nudi i  izložba Otočki slikari što će biti  otvorena  u istoj prigodi na prvom katu Galerije, a   postav uključuje trinaest (13) autora , akademskih slikara koji su neraskidivo životom i djelom  vezani za otok. Svaki od umjetnika također se predstavlja sa po  dva rada (diptisi).

Otočki slikari - Izlagači:

Abel Brčić (Korčula), Ante Bergam (Krapanj), Nataša Cetinić (Prigradica na Korčuli),Ružica Dešković (Pučišća na Braču), Branimir Dorotić (Pražnice na Braču), Alma Dujmović (Punat na Krku), Mihovil Depope (Krk), Leila Micheli Vojvoda (Pučišća na Braču), Sandra Nejašmić (Postira na Braču)

Slavko Marić (Krk),Stipe Nobilo (Lumbarda na Korčuli), Matteo Mate Solis (Cres), Mirjana Zirdum (Malinska na Krku)

 

Izložbe prate prigodni  katalozi, a obje izložbe moći će se pogledati do 15. rujna 2021.

Radujemo se vašem dolasku!

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!