Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
22.2.2024.
Nagradni Natječaj za najbolji likovni rad pod nazivom „U librima Marulovim“ Galerija slika
učenički rad_marulić.jpg naslovna - položaj_ (002).jpg

Ciljevi

  • Cilj 11
  • Cilj 17
Sveučilište u Splitu u suradnji sa Splitskom-dalmatinskom županijom u sklopu projekta „ Prozori u svijet umjetnosti“ raspisuje drugi po redu nagradni Natječaj za najbolji likovni rad pod nazivom „U librima Marulovim“.
Na Natječaj se mogu prijaviti učenici osnovnih škola od 5. do 8. razreda te učenici srednjih škola isključivo iz Splitsko-dalmatinske županije, kao i studenti Sveučilišta u Splitu. Tema natječaja je otac hrvatske književnosti Marko Marulić, u kontekstu proglašenja „Godine Marka Marulića“ u Republici Hrvatskoj. 

Stoga, u okviru obilježavanja 500. obljetnice smrti velikog Splićanina pozivamo učenike i njihove mentore kao i studente da sudjeluju u natječaju za najbolji likovni rad inspiriran životom i djelom Marka Marulića. Ovaj Natječaj ima cilj istražiti, potaknuti i saznati kako sudionici interpretiraju Marulića kroz svoj likovni izraz te istražiti raznolikost vizualnih interpretacija njegove kulturne baštine.
Prosudbeno povjerenstvo od pet članova odabrat će tri najbolja rada prema kategorijama. Odluka Povjerenstva i nagrađeni radovi bit će objavljeni na stranicama Sveučilišta u Splitu u mjesecu svibnju.

Nagrađeni učenici i njihovi mentori dobit će Zahvalnicu Sveučilišta u Splitu, a učenici i studenti čiji rad bude među prva tri dobivaju i novčane nagrade. Zahvalnice će biti uručene u prigodi obilježavanja 50. obljetnice splitskog sveučilišta.

Svi radovi moraju se dostaviti do ponedjeljka 29. travnja 2024. godine. 

Prijavu s prilozima potrebno je poslati elektroničkim putem u naznačenim formatima na sveucilisna.galerija@unist.hr. Prijavni obrazac, koji se dostavlja uz prijavu rada, nalazi se u prilogu obavijesti, kao i tekst Natječaja.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!