Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
22.2.2024.
Novo vodstvo udruge alumna Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu Galerija slika
Radno-predsjednistvo.jpg Skupstina-SEF.jpg Sudionici.jpg Vinko-Ursic-Glavanovic_AlumniEFST.jpg Zbor-pjeva-Gaudeamus.jpg

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 17
Na izvanrednoj izbornoj skupštini Udruge diplomiranih studenata Ekonomskog fakulteta u Splitu održanoj 21. veljače 2024. godine izabrani su novi članovi tijela udruge.

Rezultat je to smjernica usvojenih na redovitoj godišnjoj skupštini Udruge, a koja je održana 31. siječnja 2024. godine. Upravni odbor Udruge na to se odlučio u konstruktivnoj suradnji s upravom Fakulteta. Izvanrednim izborima želi se osnažiti i unaprijediti rad udruge te ukupnu suradnju Fakulteta i njegovih nekadašnjih studenata, sukladno definiranim standardima kvalitete visokog učilišta. Kako je naglasila predsjednica Vedrana Duplančić Frana, time se očekuje ostvariti viša razina ispunjavanja kriterija u postupku vanjskog vrednovanja Fakulteta i njegove društvene uloge.

Novi članovi Upravnog odbora su Ingrid Bulatović, Mirko Cvitanić, Josip Divić, Marko Jelčić, Mirjana Milat, Vinko Ursić Glavanović i Stanislav Visković. U skladu sa Statutom Udruge, na konstituirajućoj sjednici Upravnog odbora, održanoj odmah po završetku izborne skupštine, za predsjednika UO Udruge izabran je Vinko Ursić Glavanović. Također, za zamjenika predsjednika izabran je Josip Divić i za tajnika Marko Jelčić. Skupština je za nove članove Nadzornog odbora izabrala Ivanu Pavlović, Nadicu Šalov (predsjednica NO) i Slavka Šodana.

Predsjednik Ursić Glavanović magistrirao je na EF u Splitu 2015. godine, dobivši Dekanovu i Rektorovu nagradu za uspješnost. Direktor je poslovne jedinice „Slobodna Dalmacija“ u Splitu HANZA MEDIA d.o.o. Zagreb, a ranije je radio u Adris grupi, Croatia osiguranju i Coca Cola HBC Hrvatska. Član je Gospodarskog savjeta Sveučilišta u Splitu.
„Zahvalan sam i radujem se što imam priliku angažmanom u udruzi nekadašnjih studenata, zajedno s kolegama, raditi na dobrobiti ovog Fakulteta, na njegovom povezivanju s generacijama bivših i sadašnjih studenata te na unaprjeđenju akademskog obrazovanja ekonomista“
- kazao je, između ostaloga, novi predsjednik nakon izbora.

Udruga na Ekonomskom fakultetu je najstarija udruga alumna na Sveučilištu u Splitu. S ponosom je naglašeno da u radu skupštine sudjeluje više kolega koji su sudjelovali i na osnivačkoj skupštini udruge još davne 2001. godine. Kako je u pripremama za održavanje izvanredne izborne skupštine naglasio dekan EFST izv. prof. dr. sc. Vinko Muštra, Fakultet je zahvalan svima koji su bili aktivni u udruzi u protekle 23 godine. Na njegovu inicijativu, od kraja prošle godine udruzi alumna pristupilo je 40-tak novih članova mlađih generacija, već afirmiranih i dokazanih u svojim profesionalnim karijerama, što će svakako biti značajan poticaj nastavku uspješne tradicije i ostvarenju misije i ciljeva alumna.

Skupština je uz pljesak dala razrješnicu dosadašnjoj predsjednici i svim članovima Upravnog i Nadzornog odbora.

 
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!