Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
8.5.2024.
Otvorene prijave za natjecanje mladih znanstvenika u predstavljanju inovativnih ideja

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 17

U okviru proslave 50. godišnjice osnutka Sveučilišta u Splitu, 7. lipnja 2024., održat će se natjecanje mladih znanstvenika pod nazivom Sveučilište inovacija - Mladi istraživači na djelu.

Natjecanje predstavlja platformu za prezentaciju ideja mladih istraživača, a organizirano je na način da sudionici izlažu svoj rad pred žirijem i publikom na način koji je razumljiv i zanimljiv široj javnosti (bez stručnog znanja). Cilj je promocija istraživačkog rada te popularizacija znanosti.

Tko može sudjelovati?
Natjecanje je namijenjeno svim mladim znanstvenicima i umjetnicima - doktorandima i poslijedoktorandima Sveučilišta u Splitu.

Kako se prijaviti?
Prijave se podnose putem online obrasca najkasnije do 22. svibnja 2024. Prijavitelji s najzanimljivijim idejama bit će pozvani na natjecanje koje će se održati 7. lipnja 2024.

Način izlaganja
Svaki znanstvenik ima četiri minute za predstavljanje svoje ideje na hrvatskom jeziku nakon kojeg slijedi jedna minuta za pitanja žirija. Natjecatelji za izlaganje smiju koristiti samo pomagala koja mogu postaviti u roku od jedne minute.

Uvjeti prezentacije
Sadržaj mora biti potkrijepljen dokazanim činjenicama. Ideja mora imati jasan znanstveni i društveni doprinos. Prezentacija mora biti jasna i lako razumljiva.

Prijave se vrše za sva znanstvena i umjetnička područja.

Način ocjenjivanja
Žiri ocjenjuje originalnost, izvedivost, društvenu korisnost te jasnoću prezentiranja. Kandidatima se za svaku od kategorija dodjeljuje od 0 do 5 bodova.

Nagrade
Najbolje ocjenjeni kandidati bit će novčano nagrađeni.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!